Πρόωρη εκκίνηση του Neuville ο λόγος της διακοπής της δεύτερης ε.δ. στη Χιλή

Η δεύτερη ειδική του Rally Χιλής διεκόπη προσωρινά, καθώς οι διοργανωτές έδωσαν εκκίνηση στον Thierry Neuville νωρίτερα από ότι έπρεπε, με αποτέλεσμα να βγει η κόκκινη σημαία.

Την πρώτη ημέρα των rally οι οδηγοί εκκινούν με την σειρά που έχουν στην βαθμολογία, και για αυτό ο Neuville εκκινούσε πρώτος στις ειδικές σήμερα.

Ο υπεύθυνος των rally στην FIA, Yves Matton, αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός πριν το σχολιάσει πρώτα η Michelle Mouton, υπεύθυνη ασφαλείας της FIA.

Μία πηγή από τους διοργανωτές του αγώνα δήλωσε στο Autosport: «Δεν υπήρξε καμία επιβεβαίωση από την FIA ότι όλα είναι έτοιμα και ότι ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Αλλά το σωστό λεπτό, ο Neuville πήρε εκκίνηση.»

Οι διοργανωτές ανησυχούσαν πως ο Βέλγος να πιάσει το 0 (αυτοκίνητο ασφαλείας), που βρισκόταν στο μέσο της ειδικής.

Ο Neuville κινήθηκε σε γρήγορο ρυθμό μέχρι και λίγο μετά το πρώτο split που ήταν περίπου στο 4ο χιλιόμετρο, ενώ του δόθηκε εντολή να συνεχίσει την ειδική σε αργό ρυθμό.

Στην συνέχεια ο αλυτάρχης του έδωσε έναν τυπικό χρόνο (21:17.0), 6.6 δευτερόλεπτα πιο αργό από αυτόν του Ott Tanak, που ήταν ο ταχύτερος.

Ο οδηγός της Hyundai δεν ήταν ευχαριστημένος με αυτό καθώς στην πρώτη ειδική ήταν 7 δέκατα πιο αργός από τον Εσθονό ενώ στην τελευταία ήταν κατά 7 δέκατα ταχύτερος, με την διαφορά μεταξύ τους να είναι μηδαμινή, αλλά με τον χρόνο που του ανέβηκε στα 6.6 δευτερόλεπτα.

Πηγή: autosport.com

Διαβάστε αναλυτικά τι έγινε στο πρωινό loop της πρώτης ημέρας του Rally Χιλής εδώ.

Δείτε ότι συμβαίνει στο Rally Χιλής στο Live Center μας.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
31
Shares
Previous Article

Αστυνομικός βρέθηκε εν μέσω ειδικής στο Rally Χιλής [+Video]

Next Article

Rally Χιλής - 1η Μέρα - 2ο Loop: Άνοιξε διαφορά ο Tanak

Related Posts