Στην McLaren περιμένουν ένα καλό μονοθέσιο για το 2019, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εταιρίας, Zak Brown.

Η ομάδα του Woking ξεκίνησε αρκετά δυναμικά στο GP της Αυστραλίας, με τον Fernando Alonso να παίρνει την 5η θέση, που ήταν και ο καλύτερος τερματισμός για τα πορτοκαλί μονοθέσιο το 2018. Το μεγάλο πρόβλημα την MCL33 ήταν η κακή αεροδυναμική σχεδίαση, που είχε ως αποτέλεσμα να καταφέρουν να τερματίσουν μόλις δύο φορές στους βαθμούς στους 9 αγώνες μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Στην McLaren δουλεύουν όλοι σκληρά για να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη στην σχεδίαση και εξέλιξη του νέου τους μονοθεσίου:

«Περιμένουμε να έχουμε ένα καλό μονοθέσιο. Η εξέλιξη στην off-season πήγε βάση του σχεδίου αλλά σίγουρα δεν ξέρεις τι έχει κάνει ο ανταγωνισμός και ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, και γίνεται σκληρότερος.

«Θέλουμε καλό feedback από τους νέους μας οδηγούς [Lando Norris και Carlos Sainz]. Αυτό θα είναι ένα πολύ διαφορετικό μονοθέσιο από αυτό του 2018.

«Θέλουμε να παλέψουν με τα άλλα μονοθέσια σκληρά. Συνήθως οι teammates μάχονται ο ένας τον άλλο αλλά τα πάνε καλά μεταξύ  τους, είναι καλά παιδιά και για να πάμε μπροστά ως ομάδα πρέπει να οι δύο να τερματίζουν στους βαθμούς.

«Το ξέρουν αυτό. Αυτός είναι ο στόχος της ομάδας.

«Όλοι οι εργαζόμενοι στην McLaren δουλεύουν πολύ σκληρά για να βεβαιωθούν ότι έχουμε κατασκευάσει ένα καλύτερο μονοθέσιο από αυτό του 2018, γιατί ξέρω ότι κανένας από τους οδηγούς μας δεν θα ήθελε να οδηγήσει το μονοθέσιο του 2018!»

Ο πρώην οδηγός της Renault, Carlos Sainz, ο οποίος υπέγραψε με την McLaren ένα πολυετές συμβόλαιο δήλωσε ότι ελπίζει η βρετανική ομάδα θυμάται πως είναι να κερδίζεις.

Σε δηλώσεις του στο Autosport International Show, βέβαια, ανέφερε ότι θα χρειαστεί αρκετή υπομονή αλλά και σκληρή δουλειά για να επιστρέψουν στο επίπεδο που πρέπει να είναι:

«Η McLaren έχει ένα πολύ ξεκάθαρο πλάνο, το οποίο ελπίζουμε στο εγγύς μέλλον να μας φέρει στο επίπεδο που πρέπει να είναι η McLaren: να είναι μία ομάδα-νικητής.

«Αλλά είναι ένα μακροχρόνιο σχέδιο. Δεν μπορούμε να είμαστε κατενθουσιασμένοι. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Η τελευταία χρονιά της ομάδας ήταν πολύ μακριά από αυτό.

«Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να γίνουμε μεγαλύτεροι και ισχυρότεροι.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles