Προσεκτικός ο Rossi για την απειλή του Vinales στον αγώνα της Βαλένθια

Ο Valentino Rossi παραμένει επιφυλακτικός για τις πιθανότητες που έχει ώστε να ανεβεί στο βάθρο του τελευταίου φετινού αγώνα στη Βαλένθια, καθώς πιστεύει ότι ο Maverick Vinales είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον ίδιο.

Αφού κατάφερε να «αναρριχηθεί» από την ένατη στην τρίτη θέση το πρωϊνό του Σαββάτου, ο Rossi βρήκε χρόνο στο FP4 και τις κατατακτήριες ολοκληρώνοντας στην τρίτη θέση, 0.727 πίσω από τον teammate του, Jorge Lorenzo.

Ωστόσο, ο Ιταλός πιστεύει ότι τόσο ο Lorenzo όσο και ο Marc Marquez είναι εκτός στόχων σε μία πίστα όπου ιστορικά δεν είναι και η καλύτερή του, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει ότι ο μελλοντικός teammate του, Maverick Vinales, αποτελεί μία ακόμη απειλή.

«Το να είμαι στην πρώτη σειρά είναι πάντα μια ωραία αίσθση, αυτή τη φορά ακόμα περισσότερο, λόγω του ότι δυσκολευόμουν αρκετά σε αυτήν την πίστα,» ανέφερε ο Rossi.

«Χθες ήταν μια δύσκολη ημέρα. Το πρωί βελτιώσαμε την ισορροπία της μοτοσυκλέτας, αλλά δεν ήμουν και πάλι πολύ δυνατός. Το απόγευμα κάναμε μια ακόμη βελτίωση και τότε στις κατατακτήριες ένιωθα καλά.

«Ήθελα να κάνω [1 λεπτό και] 29, όμως η πρώτη σειρά είναι καλή επειδή στη Valencia είναι δύσκολο να προσπεράσεις.»

Μιλώντας για τις προσδοκίες του σχετικά με τον αγώνα, πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή, ο Lorenzo και ο Marquez είναι ταχύτεροι, και επίσης ο Vinales είναι πολύ δυνατός, δυνατότερος από μένα.

«Αν θέλω να παλέψω για το βάθρο, πρέπει να βελτιωθούμε λίγο και να είμαστε δυνατότεροι. Για τον ίδιο λόγο είναι σημαντικό που ξεκινάμε απ’ την πρώτη σειρά, να κάνουμε μια καλή εκκίνηση και να προσπαθήσουμε να παλέψουμε.»

Ο Vinales είχε παρόμοιο ρυθμό με τους Lorenzo – Marquez στο FP4 προτού υποχωρήσει στην τέταρτη θέση των κατατακτηρίων, όμως ο αναβάτης της Suzuki παραμένει πεποισμένος ότι μπορεί να παλέψει με τους συμπατριώτες του για την νίκη στον αγώνα.

«[Ο Lorenzo και ο Marquez] ξέφυγαν κάπως στις κατατακτήριες,» ανέφερε ο Vinales. «Στο FP4 ήμασταν ακριβώς στο ίδιο δέκατο, όμως δεν κάναμε καλές κατατακτήριες.

«Όμως νιώθω σίγουρος για αύριο. Προέρχομαι από πολλούς αγώνες όπου έκανα καλή εκκίνηση και έναν καλό πρώτο γύρο, έτσι θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε από τον πρώτο γύρο ως τον τελευταίο, προσπαθώντας να μείνουμε μπροστά.»

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Grand Prix Βραζιλίας - Κατατακτήριες - Χόρεψε σάμπα ο Hamilton

Next Article

Hamilton - Είχα τον έλεγχο της κατάστασης

Related Posts