Πρόστιμο 5000 € στην Ferrari

Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να επιβάλουν πρόστιμο 5000 € στην Ferrari για το λάθος τους στο pit stop του Kimi Raikkonen κατά την διάρκεια των δεύτερων ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Μπαχρέιν.

Λίγα λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας ο οδηγός της Ferrari έκανε έκανε προσομοίωση αγώνα, και στο pit stop που έγινε δεν κούμπωσε σωστά ο εμπρός δεξιά τροχός, με αποτέλεσμα ο Φινλανδός να σταματήσει την SF71-H στην άκρη της πίστας.

Η FIA κράτησε την κλασική τιμωρία για αυτά τα συμβάντα και δεν επέβαλε ποινή στις θέσεις του grid της Κυριακής.

Ωστόσο, αυτό το συμβάν δεν επηρέασε αρκετά ούτε τον Raikkonen ούτε την Ferrari, με τον Φινλανδός να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο, και την Ιταλική ομάδα να κάνει το 1-2.

Η ανακοίνωση της FIA ανάφερε: «Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το βίντεο του Pit Stop του Raikkonen που έγινε στις 19:14 και άκουσε τους αντιπροσώπους της ομάδας.

«Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι το μονοθέσιο δεν έφυγε με ασφάλεια παραβιάζοντας το άρθρο 28.13.b, με την ομάδα να δίνει εντολή να σταματήσει αμέσως το μονοθέσιο, και τον οδηγό να σταματάει όσο γίνεται πιο έγκαιρα.

«Με συνέπεια από τα προηγούμενα συμβάντα όταν ένα μονοθέσιο σταματά στην πίστα, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να μην υπάρξει τιμωρία με ποινές θέσεων στο grid με την ομάδα να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, οι αγωνοδίκες τους τιμώρησαν με πρόστιμο 5000 €.»

Μετά το τέλος των δοκιμών της Παρασκευής ο Φινλανδός δήλωσε για το συμβάν: «Ένιωσα μερικές δονήσεις, και κατάλαβα ότι κάποιος τροχός δεν έχει κουμπώσει και έπρεπε να σταματήσουμε.»

Μπορεί να ήταν ο ταχύτερος, αλλά περιμένει να δει και την αυριανή ημέρα, αφού την σημερινή μέρα οι περισσότερες ομάδες δεν φανερώνουν την απόλυτη ταχύτητα τους.

«Είναι δύσκολο να πω τι κάνουν όλοι αλλά δεν τα πήγαμε άσχημα. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε αλλά είναι μία κανονική Παρασκευή όπου δοκιμάζεις πράγματα και προσπαθείς να μάθεις από αυτά.»

Πηγή: Motorsport.com

Δείτε τις έγινε στο FP2 εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles