Πρόταση για επέκταση της αγωνιστικής διάρκειας του Σαφάρι

Rally Σαφάρι
Takamoto Katsuta (JPN) Daniel Barritt (GB) of team Toyota Gazoo Racing are seen performing during the World Rally Championship Kenya in Naivasha, Kenya on June 26, 2021 // SI202106260481 // Usage for editorial use only //

Όπως έγινε γνωστό από τους διοργανωτές του Rally Σαφάρι, έγινε πρόταση στην διοργανώτρια αρχή του WRC, να αυξηθεί η αγωνιστική του διάρκεια, αρχής γενομένης από τον αγώνα που θα λάβει χώρα φέτος τον Ιούνιο.

Το Rally Σαφάρι που επέστρεψε στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2020, αν και ο αγώνας δεν διεξήχθη τότε λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν για την διακοπή της διασποράς του κορονοϊού, αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικούς αγώνες του σπορ. Η οργανωτική επιτροπή του, έλαβε την απόφαση να ζητήσει επέκταση της αγωνιστικής του διάρκειας, κατ’ εξαίρεση στα 363 χιλιόμετρα, ενώ το ανώτατο όριο που ισχύει βάσει της FIA για κάθε αγώνα του WRC, βρίσκεται στα 350 χιλιόμετρα.

Με τον τρόπο αυτό το Rally Σαφάρι θα θυμίσει κατά προσέγγιση, την πρότερη εποχή της παρουσίας του στο πρόγραμμα, όταν και αποτελούσε τον αγώνα με την μεγαλύτερη διάρκεια σε σύγκριση με τους υπόλοιπους. Βέβαια, οι αριθμοί δεν πλησιάζουν τα στάνταρ που ίσχυαν τότε, ωστόσο σε κάθε περίπτωση είναι μια σημαντική εξέλιξη, αν και εφόσον δοθεί η άδεια για να συμβεί κάτι τέτοιο. Μέσα σε όλα αυτά, επιβεβαιώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα έως το 2026, με την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Η σημαντικότερη αλλαγή στο πρόγραμμα του Σαφάρι, σχετίζεται με την τελευταία του ημέρα, όπου και υφίσταται πρόταση για αύξηση της διάρκειας στα 100 χιλιόμετρα, που θα αποτελέσει την μεγαλύτερη χρονικά για οποιονδήποτε αγώνα του πρωταθλήματος εδώ και αρκετό καιρό. Θα προστεθεί άλλη μια ειδική διαδρομή συν αυτά με δύο ή και τρία loop. Οι ομάδες ενημερώθηκαν για τις αλλαγές που επίκεινται, πριν από μερικές ημέρες.

Από εκεί και έπειτα δεν θα σημειωθούν ιδιαίτερες αλλαγές, πέραν της προσθήκης δύο νέων ειδικών διαδρομών, μίας την Παρασκευή και μίας το Σάββατο. Η έναρξη και η λήξη του Rally θα γίνουν με πανομοιότυπο τρόπο όπως και πέρσι. Η επικύρωση των αλλαγών αναμένεται μέσα στον Φεβρουάριο.

Πηγή: Dirtfish.com

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
4
Shares
Previous Article
Helmut Marko

Marko: Η Honda παραμένει στην F1 έως το 2025

Next Article

Παρουσίασε τις μοτοσυκλέτες της για το 2022 η Pramac (pics & vid)

Related Posts