Πρόθεση του Ogier να μείνει στην M-Sport, αλλά υπό προϋποθέσεις

Sebastien Ogier (FRA) performs during the FIA World Rally Championship 2017 in Alghero, Italy on june 10, 2017

Ο Sebastien Ogier βλέπει το μέλλον του με την M-Sport, αλλά μόνο αν η Ford εμπλακεί εργοστασιακά με την ομάδα από το 2018.

Ο Γάλλος προηγείται στη βαθμολογία των οδηγών, ενώ κι η ομάδα του έχει την πρώτη θέση σε αυτή των κατασκευαστών, αλλά ήδη έχει αρχίσει να συζητά για το μέλλον του, έχοντας περάσει και το πρώτο μισό της σεζόν.

Όπως διαβάζουμε στο βρετανικό Motorsport News, ο πρωταθλητής επιθυμεί να παραμείνει στο bucket του Fiesta RS WRC, αλλά ανησυχεί πως, χωρίς την πλήρη στήριξη της Ford, η M-Sport δεν θα είναι σε θέση να εξελίξει ικανοποιητικά το αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Σκέφτομαι για την επόμενη χρονιά τώρα και δεν είναι μύστικό ότι θέλω να συνεχίσω υπό καλές συνθήκες. Δεν λέω πως τώρα δεν είναι καλές, αλλά ξέρω πως μακροπρόθεσμα η M-Sport δεν θα μπορεί μόνη της να συνεχίσει να παλεύει με τις εργοστασιακές ομάδες.

«Αλλά, την ίδια στιγμή, μου αρέσει η σταθερότητα και θα ήθελα η Ford να συμφωνήσει επιτέλους να μας στηρίξει και να συνεχίσουμε μαζί. Αν έρθει η Ford, πιστέυω πως θα έμενα.

«Φυσικά, θα πρέπει να δούμε με ποιον τρόπο θα μας βοηθήσει και υπό ποιες προϋποθέσεις, αλλά αν έρθουν και προσφέρουν την απαιτούμενη στήριξη, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε. Αυτή θα ήταν η πρώτη μου επιλογή, αλλά φυσικά έχω ήδη αρχίσει να εξετάζω κι άλλες περιπτώσεις. Δεν μπορώ να περιμένω ως τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο όπως πέρυσι.»

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της βρετανικής ομάδας, Malcolm Wilson, παραδέχτηκε πως προτεραιότητα είναι να μείνει ο Ogier, αλλά δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητά της:

«Μην ξεγελιέστε, στόχος είναι να κρατήσουμε τους ίδιους οδηγούς με φέτος. Θέλουμε να έχουμε το ίδιο line-up, αυτή είναι η προτεραιότητά μας. Καταλαβαίνω από πού προέρχεται ο Sebastien και για αυτό δουλεύουμε αδιάκοπα για να τα καταφέρουμε.

«Το να κρατήσουμε τον Seb θα συμβεί με δύο τρόπους: είτε βρίσκουμε κάποιον να μας στηρίξει, και για αυτό παλεύουμε να βρούμε έναν κεντρικό σπόνσορα για την ομάδα, είτε θα έρθει η στήριξη από τη Ford και πιστεύω ότι έχουμε πάρα πολλά να προσφέρουμε αυτή τη στιγμή.»

Και προσέθεσε:

«Αν δε συμβεί κάτι από αυτά τα δύο, είναι πολύ απλά αδύνατον να τον κρατήσουμε. Πήραμε πολλά ρίσκα φέτος. Τα έδωσα όλα για να εκμεταλλευτώ αυτήν την χρυσή ευκαιρία να βάλω στο αυτοκίνητό μου έναν οδηγό που πάντοτε ήθελα.

«Εκτιμούμε την τεχνική στήριξη και την μακροχρόνια σχέση με τη Ford, ωστόσο το να περάσουμε άλλη μία χρονιά έτσι θα ήταν οικονομικά ανεύθυνο για την M-Sport

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Race Podcast #5: Η ανάκαμψη της Mercedes, τα λάθη της Ferrari και η μάχη των Force India

Next Article

Πρώτη θέλει δοκιμάσει την «Ασπίδα» η Ferrari

Related Posts