Προθεσμία από το Silverstone για απόφαση σχετικά με την διεξαγωγή του αγώνα

Η εταιρεία που διαχειρίζεται την πίστα του Silverstone έθεσε προθεσμία για τα τέλη Απριλίου, προκειμένου να παρθεί μια απόφαση σχετικά με το εάν και πότε θα διεξαχθεί το Βρετανικό Grand Prix.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του TheRace.com, η εταιρεία χρειάζεται τουλάχιστον 12 εβδομάδες για να διοργανώσει τον αγώνα από την στιγμή που αυτός τελικά επιβεβαιωθεί και με την ημερομηνία διεξαγωγής του Βρετανικού Grand Prix να παραμένει μέχρι στιγμής η 19η Ιουλίου, η σχετική απόφαση πρέπει να παρθεί το αργότερο μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου.

Η διορία των τεσσάρων μηνών αυτή φαίνεται αρκετά αυστηρή, αλλά υπάρχει πιθανότητα η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να επεκτείνει τα μέτρα απομόνωσης του πληθυσμού πέρα από τις τρεις εβδομάδες που ισχύουν αυτή την στιγμή.

Ταυτόχρονα, η διοικητική αρχή του μηχανοκίνητου αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Motorsport UK, έχει θέσει ήδη όλες τις άδειες διεξαγωγής αγώνων σε προσωρινή παύση μέχρι τις 30 Ιουνίου. Με βάση αυτό το μέτρο και την διορία που τέθηκε, η διεξαγωγή του Grand Prix στην τρέχουσα ημερομηνία του γίνεται αρκετά δύσκολη.

Η αναβολή του αγώνα εκτός της περιόδου του Βρετανικού καλοκαιριού χαρακτηρίζεται ως «μη προτιμητέα», δεδομένου του ότι αποτελεί μεγάλο πόλο έλξης τουριστών από το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και από άλλες χώρες.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Stuart Pringle, δήλωσε πάντως ότι «δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποια θα είναι η κατάσταση όταν θα φτάσουμε στους καλοκαιρινούς μήνες», αλλά υπογράμμισε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στο Silverstone, την F1 και το MotoGP θα προσπαθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε οι αγώνες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σε F1 και MotoGP αντίστοιχα, να πραγματοποιηθούν απροβλημάτιστα.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles