Ο Fernando Alonso πιστεύει ότι η ευκαιρία να κερδίσει το Indy 500 είναι καλύτερη από οποιαδήποτε θέση στο Grand Prix του Μονακό.

Παρά το γεγονός ότι προετοιμάζεται όλη την σεζόν για το Μονακό, αφού εκεί μπορεί η McLaren να πάρει βαθμούς, προτιμά το Indy 500 καθώς έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει αυτόν τον θρυλικό αγώνα.

«Το Μονακό είναι ο αγώνας για τον οποίον προετοιμάζομαι όλη την σεζόν, γιατί με το μονοθέσιο που έχουμε μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί,» δήλωσε ο Alonso.

«Το γεγονός ότι συμπίπτει με το Indy 500 είναι κακό, αλλά γενικά έχω περισσότερα να κερδίσω παρά να χάσω. Στο Μονακό, ακόμα και αν είσαι στην πεντάδα ή στην τριάδα ή οπουδήποτε είναι ΟΚ, είναι ένα ευχάριστο αποτέλεσμα.

«Αλλά η πιθανότητα να νικήσεις σε έναν θρυλικό αγώνα είναι πολύ καλύτερο από οποιαδήποτε θέση στο Μονακό. Δεν είναι το ότι δεν θα αγωνιστώ στο Μονακό, η μεγάλη είδηση είναι ότι θα αγωνιστώ στο Indy 500  και είναι κάτι το ελκυστικό.

«Είναι μία μοναδική ημέρα για το motorsport, αφού η McLaren-Honda θα αγωνίζεται και στο Μονακό και στο Indy 500 την ίδια μέρα.»

Ο Alonso πιστεύει ότι η McLaren θα τα πάει καλά και στο πριγκιπάτο, αλλά θέλει να μιλήσει και με τον Jenson Button, ο οποίος γνωρίζει και την ομάδα και το μονοθέσιο.

«Θα τα πάνε καλά. Θέλω να μιλήσω με τον Jenson, θέλω ένα μερίδιο από την προσπάθειά του στο Μονακό!

«Ο Jenson γνωρίζει την ομάδα, ξέρει το μονοθέσιο – θα πάρει το μέγιστο στο Μονακό. Οι πιθανότητες να πάρει βαθμούς εκεί είναι μεγάλες και αν κάποιος μπορεί να το κάνει αυτό, αυτός είναι ο Jenson, έτσι πιστεύω πως όλοι είναι χαρούμενοι. 

«Ο Stoffel θα πάρει καλύτερη δυνατή θέση – αυτή που μπορεί να πάρει η ομάδα.

«Αυτό εξαρτάται από πολλά, γιατί το Μονακό είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας, αλλά θα είναι όλα καλά και το ότι θα χάσω τον αγώνα δεν θα έχει τρομερή επίπτωση στην ομάδα.»

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles