Προβλήματα με την επιλογή ελαστικών των πρώτων αγώνων του ’17 βλέπει ο Hembery

Οι ομάδες της F1 ίσως χρειαστεί να επιλέξουν «τυφλά» τις γόμες για τους πρώτους αγώνες της σεζόν του 2017, καθώς η Pirelli υποστηρίζει πως ενδέχεται να χρειαστεί οι επιλογές να γίνουν πριν δοκιμαστούν τα νέα ελαστικά από τα νέα μονοθέσια.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι ομάδες έχουν την ελευθερία να επιλέξουν τα σετ των ελαστικών τους για κάθε GP, ανάμεσα στις τρεις διαθέσιμες γόμες από την Ιταλική εταιρία. Όμως για να συμβεί αυτό η Pirelli ζητά από τις ομάδες να έχουν αποφασίσει 14 εβδομάδες νωρίτερα για τα GP εκτός Ευρώπης. Αυτό σημαίνει ως ίσως οι ομάδες χρειαστεί να επιλέξουν τις γόμες τους χωρίς να έχουν δοκιμάσει τα νέα μονοθέσια. Αυτό πρόβλημα υπήρχε και στη φετινή σεζόν, αλλά με τους κανονισμούς να παραμένουν σταθεροί, οι ομάδες είχαν αρκετά δεδομένα από πέρυσι για να διαλέξουν τα ελαστικά τους, πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί με τα νέα αυτοκίνητα.

O διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Pirelli, Paul Hembery, θεωρεί πως οι ομάδες δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη την περιπλοκότητα στο μέτωπο των ελαστικών εν όψει της νέας σεζόν.

«Την επόμενη χρονιά έχουμε εντελώς διαφορετικά ελαστικά και δεν νομίζω πως οι ομάδες έχουν συνειδητοποιήσει πότε θα δουν τα ελαστικά και πότε θα χρειαστεί να κάνουν τις επιλογές τους για τη Μελβούρνη. Θα χρειαστεί να τις κάνουμε εκ των προτέρων και δεν μπορούμε να τις κάνουμε μετά τις δοκιμές του Φεβρουαρίου. Είμαι σίγουρος πως θα ξυπνήσουν σύντομα. Οπότε θα έχουμε μερικές συναρπαστικές καταστάσεις για την επόμενη χρονιά».

Αν και η Ιταλική εταιρία εξασφάλισε 25 μέρες δοκιμών φέτος για να προετοιμάσει τα ελαστικά του 2017, τα οριστικά χαρακτηριστικά των ελαστικών δεν θα είναι διαθέσιμα πριν το τέλος της σεζόν, ενώ σύμφωνα με τον Hembery ίσως καθυστερήσουν περισσότερο απ’ ότι αναμενόταν ώστε να διασφαλιστεί ότι τα προϊόντα τους θα είναι τα καλύτερα δυνατά.

«Ενώ οι ομάδες πιθανότατα δεν θα δουν τα ελαστικά μέχρι τον Φεβρουάριο της επόμενης χρονιάς, η τεχνική μας διορία είναι μέχρι τον Νοέμβριο. Αν δεν αισθανόμαστε ότι είμαστε εκεί που χρειάζεται τον Νοέμβριο ίσως μπορούμε να την επεκτείνουμε, αλλά είναι σίγουρα μια συζήτηση που μπορούμε να κάνουμε. Οι ομάδες δεν θα έχουν έτοιμα τα μονοθέσια μέχρι τον Φεβρουάριο, οπότε θα πρέπει ενδεχομένως να βρούμε ένα τρόπο να κάνουμε την αερομεταφορά (των ελαστικών) αλλά ακόμη και τότε θα είναι πολύ πολύ στενά χρονικά. Και εξαρτάται από πότε μέσα στον Φεβρουάριο θα είναι το πρώτο τεστ. Αν είναι τέσσερεις εβδομάδες πριν τη Μελβούρνη, θα είναι πιεστικό για τον πρώτο αγώνα».

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Ο ταλαντούχος κύριος Massa

Next Article

Rally Αργεντινής - Τα highlights από την Power Stage (vid)

Related Posts