Πρόβλημα με την απόκριση του γκαζιού αντιμετώπισε ο Verstappen

Το τεχνικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Max Verstappen στον σημερινό αγώνα σχολίασε ο ίδιος, καθώς μετά το pit stop του στον 25ο γύρο εμφανίστηκαν «κενά» στην ροπή του κινητήρα, αλλά και καθυστέρηση στην απόκριση του γκαζιού.

Παρά τις επίμονες αναφορές του Ολλανδού οδηγού στους μηχανικούς της Red Bull, το θέμα δεν μπορούσε να επιλυθεί από απόσταση μέσω κάποιας ρύθμισης και έτσι του ζητήθηκε να «ζήσει» με το πρόβλημα αυτό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Verstappen δήλωσε: «Υπήρχαν “κενά” στην ροπή και θέμα με το γκάζι. Υπήρχαν κάποιες καθυστερήσεις, οπότε δεν ήταν ωραία τα πράγματα. Δεν μπορούσαμε να το επιδιορθώσουμε και έτσι απλά συνεχίσαμε με αυτό, όμως στο τέλος της ημέρας δεν θα είχε επιφέρει κάποια αλλαγή στο τελικό αποτέλεσμα.»

«Όταν πίεζα το γκάζι, ο κινητήρας δεν έκανε αυτό που ήθελα. Μου κόστισε σε ρυθμό ενός γύρου, αλλά όπως είπα, δεν θα μου έδινε την νίκη σήμερα. Ο αγώνας ήταν εντάξει, απλά είναι λίγο κρίμα αυτό που έγινε στον πρώτο γύρο. Είχαμε ένα καλό πρώτο stint, το επεκτείναμε.»

«Όταν βάλαμε τα σκληρά ελαστικά ο ρυθμός μας ήταν καλός, μπόρεσα να περάσω τον Charles [Leclerc] και έκανα τον δικό μου αγώνα. Ο Lewis [Hamilton] ήταν πολύ γρήγορος, οπότε εστίασα στον αγώνα μου και τα δικά μου laptimes.»

Τέλος, σε ερώτηση του Motorsport.com, ο Ολλανδός έδωσε κάποιες παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την διάγνωση του προβλήματος από την ομάδα και την διστακτικότητα της ομάδας να του μεταφέρει την αιτία του προβλήματος την ώρα του αγώνα:

«Τις περισσότερες φορές αυτό είναι εντάξει για εμένα. Δεν είμαι σίγουρος τι συνέβη σήμερα ακριβώς επειδή δεν ήθελαν να μου το πουν στον ασύρματο.»

«Απλά μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι από την μεριά τους, οπότε δεν έχει σημασία τι ήταν. Θα χρειαστεί να μάθω.»

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles