Προβληματισμένος με τα ηλεκτρονικά της Yamaha o Rossi

Ανήσυχος δήλωσε ο Valentino Rossi σχετικά με το πρόβλημα που υπάρχει στα ηλεκτρονικά της Yamaha M1.

Ένα από κυριότερα προβλήματα με την M1 κι ίσως ένας από τους λόγους που άφησαν πίσω τους αναβάτες της Yamaha πέρυσι ήταν τα ηλεκτρονικά.

Από το 2016 που το MotoGP κινήθηκε μαζικά σε νέες ECU με προμηθεύτρια τη Magneti Marelli, προέκυψαν ορισμένα θέματα για την ιαπωνική φίρμα που ακόμα δεν έχουν λυθεί.

Αυτά έκαναν την εμφάνισή τους και πάλι στην πρώτη μέρα δοκιμών στη Buriram, με τον Valentino Rossi να τονίζει πως είναι αναγκαίο να βρεθεί άμεσα λύση για αυτό το πρόβλημα:

«Από τότε που πήγαμε στη Magneti Marelli, κατά τη γνώμη μου είχαμε κάποια προβλήματα. Επομένως, για εμάς, είναι κάτι το δύσκολο να το κατανοήσουμε. Η Honda και η Ducati έχουν καταλάβει κάτι που εμείς αδυνατούμε. 

«Ελπίζω να μπορέσουμε να ανακάμψουμε το συντομότερο δυνατό, γιατί αυτή τη στιγμή πάσχουμε. 

«Το καλό είναι πως τα ηλεκτρονικά δεν είναι κινητήρας, σασί ή ψαλίδια. Μπορείς να βρεις τη λύση πιο εύκολα, σε λιγότερο χρόνο. Αλλά είμαι αρκετά ανήσυχος, γιατί αν δεν διορθώσουμε το πρόβλημα τώρα, δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να το διορθώσουμε στους πρώτους αγώνες. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε.»

Πηγή: Autosport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm
Αρχισυντάκτης

Δημοσιογραφία η τρέλα μου, τα motorsport η αγάπη μου. Σπουδάζω στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και γράφω στο totalracing.gr τα τελευταία 6 χρόνια.