Πρόωρη αποχώρηση Marchionne για λόγους υγείας – Νέος πρόεδρος της Ferrari o John Elkann – TotalRacing.gr

Ο John Elkann είναι ο νέος πρόεδρος της Ferrari, μετά την απόφαση του Δ.Σ. της FCA να απομακρύνει νωρίτερα από την θέση του τον Sergio Marchionne, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Εδώ και μερικές ώρες ακούγεται έντονα πως το Δ.Σ. της Fiat Chrysler Automobiles θα αντικαθιστούσε τον Sergio Marchionne τόσο από τον ρόλο του ως διευθύνοντα συμβούλου στον όμιλο, όσο κι από τη θέση του προέδρου της Ferrari.

Πράγματι, αμφότερες οι κινήσεις έγιναν, αφού ο Ιταλο-Καναδός αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας μετά την χειρουργική επέμβαση που έκανε πρόσφατα στον ώμο του.

Ο Mike Manlay, αφεντικό της Jeep μέχρι σήμερα, θα αναλάβει τα ηνία του FCA, ενώ ο John Elkann θα είναι ο νέος πρόεδρος της Ferrari. Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας του Maranello αναμένεται να γίνει ο Louis C. Camilleri.

Στη σχετική ανακοίνωση της Ferrari, αναφέρεται:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ferrari έμαθε προς μεγάλη του λύπη κατά τη σημερινή συνεδρίαση πως ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Sergio Marchionne, δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

«Η σκέψη του Δ.Σ. είναι με τον Sergio Marchionne και την οικογένειά του κι είναι ευγνώμων για την εκπληκτική συμβολή του τα τελευταία χρόνια στη Ferrari

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

Σχόλια

comments

Powered by Facebook Comments

About The Author

mm
Αρχισυντάκτης

Δημοσιογραφία η τρέλα μου, τα motorsport η αγάπη μου. Σπουδάζω στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και γράφω στο totalracing.gr τα τελευταία 6 χρόνια.