Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους κανονισμούς της Formula 1 για το 2021

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του motorsport.com οι ομάδες της Formula 1 ψήφισαν υπέρ του μειωμένου budget cap, αλλά και άλλον σημαντικών αλλαγών για την νέα σεζόν.

Αυτή την εβδομάδα υπήρχαν συζητήσεις ανάμεσα στους ανθρώπους της Formula 1, της FIA αλλά και των ομάδων, για την νέα πρόταση που έπεσε στο τραπέζι, με ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της να είναι το μειωμένο budget cap στα $145 εκ. από τα αρχικά $175 εκ. Σήμερα έγινε ηλεκτρονική ψηφοφορία, και υπερψηφίστηκαν οι νέοι κανονισμοί.

Η μείωση του budget cap ήταν και το κύριο σημείο συζήτησης ανάμεσα στην ομάδες, με την Ferrari να μην θέλει παραπάνω μείωση, αλλά με ομάδες, όπως η McLaren να θέλουν να μειωθεί μέχρι και τα $100 εκ. Τελικά συμφώνησαν όλες οι ομάδες στα $145 εκ, με το budget cap το 2022 να πέφτει κάτω από τα $140 εκ, και την επόμενη χρονιά στα $135 εκ.

Ένας άλλος σημαντικός κανονισμός που ψηφίστηκε είναι το handicap για την εξέλιξη των αεροδυναμικών. Δηλαδή, η χειρότερη σε απόδοση ομάδα θα έχει περισσότερες ώρες στην αεροδυναμική σήραγγα σε σύγκριση με την ομάδα που κυριαρχεί αλλά θα μπορεί να χρησιμοποιήσει και open source μέρη.

Αφού οι ομάδες ψήφισαν τις αλλαγές, για να επισημοποιηθούν, θα πρέπει να πάρουν έγκριση και από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα γίνει ηλεκτρονική ψηφοφορία στις αρχές τις ερχόμενη εβδομάδας.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
20
Shares
Previous Article

Ο Jean Todt εξηγεί γιατί ο Vettel απέτυχε να μιμηθεί τον Schumacher στη Ferrari

Next Article

Silly Season Special Podcast 2020: Επιστρέφει ο Alonso στην Renault; Στην Mercedes o Vettel;

Related Posts