Ψηφίστηκε ομόφωνα η δοκιμή των αγώνων sprint

IMOLA, ITALY – APRIL 18: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 and Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda compete for position on track during the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 18, 2021 in Imola, Italy. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202104180173 // Usage for editorial use only //

Οι 10 ομάδες της F1 ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της δοκιμής των αγώνων sprint στη θέση των κατατακτήριων δοκιμών σε τρία grand prix στη φετινή σεζόν.

Στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής της F1, οι 10 ομάδες έδωσαν θετική ψήφο για την δοκιμαστική διεξαγωγή τριών αγώνων sprint μέσα στη σεζόν. Οι τρείς αγώνες sprint θα αντικαταστήσουν τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου σε τρία grand prix στο φετινό πρωτάθλημα. Η δοκιμή του νέου format θα διεξαχθεί πιθανότατα στο Silverstone, στη Monza και σε ένα ακόμη grand prix εκτός Ευρώπης.

Το πρόγραμμα στα τρία grand prix όπου θα δοκιμαστούν οι αγώνες sprint θα είναι το εξής: Την Παρασκευή θα διεξαχθεί ένα σκέλος ελεύθερων δοκιμών 60 λεπτών και κατατακτήριες δοκιμές για την σειρά εκκίνησης του αγώνα sprint. Το Σάββατο θα διεξαχθεί το πρωί ένας σκέλος ελεύθερων δοκιμών 60 λεπτών και το απόγευμα ο αγώνας sprint, το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει τη σειρά εκκίνησης του Κυριακάτικου αγώνα.

Ο Σαββατιάτικος αγώνας θα έχει απόσταση 100 χιλιομέτρων, ενώ οι οδηγοί θα έχουν διαθέσιμα δύο set ελαστικών για κάθε αγώνα. Οι οδηγοί θα έχουν διαθέσιμα επίσης 3 set βρόχινων ελαστικών και 4 set ενδιάμεσων ελαστικών. Οι ομάδες δεν θα μπορούν να τροποποιήσουν το setup των μονοθεσίων μετά το σκέλος ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article

Rally Κροατίας: Ποινές για τον Ogier, διατηρεί την νίκη

Next Article
Takamoto Katsuta Ralllye Monte Carlo 2021

WRC: Η FIA επιταχύνει τις διαδικασίες για τα υβριδικά Rally 1 αυτοκίνητα

Related Posts