Ψηφίστηκε ομόφωνα η δοκιμή των αγώνων sprint

Οι 10 ομάδες της F1 ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της δοκιμής των αγώνων sprint στη θέση των κατατακτήριων δοκιμών σε τρία grand prix στη φετινή σεζόν.

Στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής της F1, οι 10 ομάδες έδωσαν θετική ψήφο για την δοκιμαστική διεξαγωγή τριών αγώνων sprint μέσα στη σεζόν. Οι τρείς αγώνες sprint θα αντικαταστήσουν τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου σε τρία grand prix στο φετινό πρωτάθλημα. Η δοκιμή του νέου format θα διεξαχθεί πιθανότατα στο Silverstone, στη Monza και σε ένα ακόμη grand prix εκτός Ευρώπης.

Το πρόγραμμα στα τρία grand prix όπου θα δοκιμαστούν οι αγώνες sprint θα είναι το εξής: Την Παρασκευή θα διεξαχθεί ένα σκέλος ελεύθερων δοκιμών 60 λεπτών και κατατακτήριες δοκιμές για την σειρά εκκίνησης του αγώνα sprint. Το Σάββατο θα διεξαχθεί το πρωί ένας σκέλος ελεύθερων δοκιμών 60 λεπτών και το απόγευμα ο αγώνας sprint, το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει τη σειρά εκκίνησης του Κυριακάτικου αγώνα.

Ο Σαββατιάτικος αγώνας θα έχει απόσταση 100 χιλιομέτρων, ενώ οι οδηγοί θα έχουν διαθέσιμα δύο set ελαστικών για κάθε αγώνα. Οι οδηγοί θα έχουν διαθέσιμα επίσης 3 set βρόχινων ελαστικών και 4 set ενδιάμεσων ελαστικών. Οι ομάδες δεν θα μπορούν να τροποποιήσουν το setup των μονοθεσίων μετά το σκέλος ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify