Ο Kimi Raikkonen τόνισε πως με τη νίκη του στο Austin απέδειξε πως κάποιοι άνθρωποι είχαν λάθος άποψη για τον ίδιο, αν και εξήγησε πως δεν αναφέρεται στη Ferrari.

Ο Φινλανδός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη μετά από 113 αγώνες (ή αλλιώς 5,5 χρόνια), και στις δηλώσεις του μετά το πέσιμο της καρώ σημαίας, αρχικώς εξήγησε πως για τον ίδιο δεν έχει τόση σημασία αυτό το αποτέλεσμα, αφετέρου επεσήμανε πως αυτή η επιστροφή στις πρωτιές ήταν μία «απάντηση» σε όσους είχαν άλλη εικόνα για τον ίδιο.

Συγκεκριμένα, ο πιλότος της Scuderia δήλωσε:

«Δεν είναι κάτι τόσο σπουδαίο για εμένα. Ήταν σημαντικό για άλλους ανθρώπους. Αν έρθει, ήρθε, και αν δεν έρθει, αυτό δεν αλλάζει τη ζωή μου στο ελάχιστο. Είμαι χαρούμενος, γιατί είμαστε εδώ απλώς για να κερδίζουμε. Η διαφορά είναι στο πώς σε βλέπει ο κόσμος.

«Προφανώς είμαι χαρούμενος. Έδειξα ότι κάποιοι ήταν λάθος.»

Και συνέχισε:

«Πιστεύω πως ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ότι είμαι χαρούμενος με το πού πηγαίνω. Τέλειωσε ο χρόνος μου με τη Ferrari, κέρδισα ένα πρωτάθλημα μαζί τους και τόσους αγώνες. Ως οδηγός, θέλω νέες προκλήσεις. Θέλω διαφορετικά πράγματα.

«Δεν ήμουν απογοητευμένος με την απόφαση [να φύγω]. Το μόνο που ήθελα να ξέρω είναι τι θα γινόταν μετά. Είμαι αρκετό καιρό στην F1 για να ξέρω πως δεν μετράει αν έχεις συμβόλαιο ή όχι, κάποια πράγματα συμβαίνουν για διάφορους λόγους.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles