Ο Kimi Raikkonen τόνισε σε δηλώσεις του μετά τις κατατακτήριες του Grand Prix του Μεξικού πως είναι υψίστης σημασίας να βρει η Ferrari τι έγινε με τον κινητήρα του στο Q3.

Ο Φινλανδός δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει όπως ήθελες τις κατατακτήριες, καθώς ένα πρόβλημα με τη μονάδα ισχύος τον περιόρισε στην 6η θέση.

Ο ίδιος σχολίασε: «Η αίσθηση του μονοθεσίου στο Q1 ήταν καλή, καλύτερη από το FP3. Μετά στο Q2 ήταν δύσκολο να φέρω τα ελαστικά στην θερμοκρασία λειτουργίας ώστε να δουλέψουν όπως πρέπει και να ξέρω πόση πρόσφυση έχω.

«Στους τελευταίους γύρος το κατάφερε αυτό ξανά, αλλά στην πρώτη προσπάθεια ένιωσα λίγο περίεργα στο τελευταίο κομμάτι και ότι μπορούσα να πάω πιο γρήγορα σε μερικά σημεία.»

Εκεί ήταν που συνειδητοποίησε πως αντιμετώπιζε πρόβλημα με τον κινητήρα, και κάλεσε την ομάδα του να βρει τι έφταιξε.

«Στην δεύτερη προσπάθεια, για κάποιο λόγο, δεν είχα καθόλου ταχύτητα στην ευθεία, κάτι δεν δούλευε σωστά και δεν μπορέσαμε καν να βελτιώσουμε τον χρόνο μας. Είναι κρίμα γιατί είχαμε αρκετή ταχύτητα σήμερα, αλλά δεν μπορέσαμε να την χρησιμοποιήσουμε. Τώρα πρέπει να βρούμε τι πήγε στραβά. Προφανώς και είναι απογοητευτική η θέση που καταταχθήκαμε σήμερα αλλά αύριο θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.»

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles