Ο Ott Tanak είναι ο πρώτος νικητής του Rally Χιλής, με τους Sebastien Ogier και Sebastien Loeb μετά από μία μεγάλη μάχη να συμπληρώνουν το βάθρο των νικητών.

Όπως αναμενόταν όλοι οι οδηγοί σήμερα επέλεξαν 5 μεσαία ελαστικά της Michelin, αφού ήθελαν απόδοση, και με την φθορά να είναι χαμηλή. Επίσης η συνθήκες στην πρώτη ειδική θύμιζαν λίγο το Rally Μ.Βρετανίας, ενώ στις επόμενες η επιφάνεια του δρόμου ήταν πιο στεγνή.

O Ott Tanak πήρε την δεύτερη φετινή του νίκη, αλλά το έργο του δεν ήταν και τόσο εύκολο, αφού οι δύο οδηγοί πίσω του πίεζαν στο όριο, με αποτέλεσμα ο ίδιος να μην μπορεί να ρίξει αρκετά τον ρυθμό του.

Μία σπουδαία μάχη έδωσαν οι Sebastien Ogier και Sebastien Loeb μέχρι και την τελευταία ειδική, διεκδικώντας την δεύτερη θέση. Ο οδηγός της Hyundai μείωσε την μεταξύ τους διαφορά στα 1.1 δευτερόλεπτα μετά την πρώτη ειδική της ημέρας, ενώ στην επόμενη ο οδηγός της Citroen την άνοιξε στα 5.3. Στην προτελευταία ειδική ο Loeb κέρδισε την ειδική κατά 7 δέκατα από τον συμπατριώτη του και μείωσε την διαφορά στα 4.6 πριν την PowerStage. Στην τελευταία ειδική ο Ogier ήταν ταχύτερος και κλείδωσε την δεύτερη θέση. Μάλιστα ένας από τους πυροσβεστήρες του C3 WRC άνοιξε μέσα στην ειδική και απέσπασε την προσοχή του Γάλλου.

Στην «μοναχική» τέταρτη θέση τερμάτισε ο Elfyn Evans, αφού οι Loeb και Ogier είχαν ξεφύγει αρκετά από την χθεσινή ημέρα, και ο teammate του ήταν αρκετά πίσω.

Η μάχη ανάμεσα στον Teemu Suninen και τον Esapekka Lappi συνεχίστηκε και στις 4 τελευταίες ειδικές διαδρομές, με τον Φινλανδός της M-Sport να είναι ο τελικός νικητής. Ο Lappi είχε τετακέ στην τελευταία ειδική, χάνοντας αρκετό χρόνο.

Ο Andreas Mikkelsen ήθελε απλά να τερματίσει την ημέρα και τον αγώνα, και δεν πίεσε για κάτι αφού ο Lappi μπροστά του ήταν αρκετά μακριά ενώ δεν απειλούταν και από τους πίσω οδηγούς.

Ο Kris Meeke κατάφερε να ανέβει δύο θέσεις και να τερματίσει 8ος, περνώντας τους οδηγούς του WRC2. Ο Βρετανός κρατούσε τα ελαστικά του για την PowerStage, αλλά ήταν ο ταχύτερος στην πρώτη ειδική, που ήταν και το πρώτο πέρασμα της PowerStage.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Kalle Rovanpera που κέρδισε την κατηγορία WRC2Pro και ο δεύτερος της κατηγορίας Mads Ostberg.

O λόγος που εγκατέλειψε στην τελευταία χθεσινή ειδική ο Jari-Matti Latvala ήταν ένα σπασμένο ημιαξόνιο, το οποίο έσπασε αφού χτύπησε μία πέτρα σε ένα χαντάκι και όχι τα υδραυλικά όπως είχαμε αναφέρει στο χθεσινό report. Η διαφορά που είχε από τους οδηγούς που έκλειναν την δεκάδα ήταν αρκετά μεγάλη, και δεν κατάφερε να την καλύψει, τερματίζοντας τελικά στην 11η θέση.

Κατάταξη PowerStage:

  1. Ott Tanak
  2. Sebastien Ogier
  3. Jari-Matti Latvala
  4. Sebastien Loeb
  5. Kris Meeke
  6. Teemu Suninen
  7. Elfyn Evans
  8. Andreas Mikkelsen
  9. Mads Ostberg
  10. Esapekka Lappi

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΠλήρωμαΧρόνος/Διαφορά από τον προηγούμενο
1O.Tanak/M.Jarveoja3:15:53.8
2S.Ogier/J.Ingrassia+23.1
3S.Loeb/D.Elena+7.1
4E.Evans/S.Martin+1:06.5
5T.Suninen/M.Salminen+1:38.9
6E.Lappi/J.Ferm+29.8
7A.Mikkelsen/A.Jaeger+53.6
8K.Meeke/S.Marshall+2:54.4
9K.Rovanpera/J.Halltunen+19.1
10M.Ostberg.T.Eriksen+23.6

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles