Ο Ott Tanak παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης του Rally Φινλανδίας αλλά δεν μπόρεσε να ανοίξει την διαφορά του από τον Esapekka Lappi, που πέρασε στην δεύτερη θέση μπροστά από τον Jari-Matti Latvala.

Ο Ott Tanak κινήθηκε γρήγορα και στο δεύτερο πέρασμα των σημερινών ειδικών αλλά δεν μπόρεσε να ανοίξει την διαφορά του από τον Lappi, ο οποίος ήταν πιο γρήγορος.

Ο Esapekka Lappi πήρε εντολή από τον Pierre Budar να περάσει μπροστά από τα Toyota, και αυτό και έκανε, τουλάχιστον κατά το ήμισυ, καθώς πέρασε εύκολα το Yaris WRC του Latvala, ενώ έκλεισε την ψαλίδα και από τον Tanak.

Ο Jari-Matti Latvala κινήθηκε αρκετά φυλαγμένα, μετά το λάθος του το πρωί και τα σκληρά λόγια του Tommi Makinen, και έχασε έδαφος, και αύριο θα κληθεί να ανεβάσει τον ρυθμό του για να μην χάσει κι άλλες θέσεις.

Η μάχη για την 4η θέση ανάμεσα στους Andreas Mikkelsen, Sebastien Ogier και Craig Breen συνεχίστηκε, και με τους τρεις να έχουν παρόμοιο ρυθμό. Ο Mikkelsen κατάφερε να περάσει ξανά στην 4η θέση στο τέλος της προτελευταίας ειδικής, μπροστά από τον Ogier. Από την άλλη ο Breen δεν κατάφερε να ανέβει κάποια θέση, καθώς ακόμα δεν έχει βρει το νέο του αυτοκίνητο στα πιο κλειστά κομμάτια.

Ο Thierry Neuville είχε την στιγμή του στην προτελευταία ειδική, όταν και τερμάτισε με τον πίσω προφυλακτήρα να λείπει και την πίσω δεξιά ανάρτηση να έχει ζημιά. Ωστόσο, κατάφερε να επισκευάσει την ζημιά και να τερματίσει την ημέρα του.

Στην 8η και 9η θέση χωρίς να απειλούν βρίσκονται οι Teemu Suninen και Gus Greensmith. Την δεκάδα συμπληρώνει ο Kalle Rovanpera.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΠλήρωμαΧρόνος/Διαφορά από τον προηγούμενο
1O.Tanak/M.Jarveoja2:08:49.4
2E.Lappi/J.Ferm+16.4
3J.M.Latvala/M.Anttila+12.4
4A.Mikkelsen/A.Jaeger+21.7
5S.Ogier/J.Ingrassia+2.6
6C.Breen/P.Nagle+6.0
7T.Neuville/N.Gilsoul+20.2
8T.Suninen/J.Lethinen+46.0
9G.Greensmith/E.Edmondson+2:04.4
10K.Rovapera/J.Halttunen+2:23.8

Δείτε το πρόγραμμα και την τηλεοπτική κάλυψη του Rally Φινλανδίας εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X