Rally Γερμανίας - 2η Μέρα - 1ο Loop: Συνεχίζει στην κορυφή ο Tanak

Επικεφαλής του Rally Γερμανίας μετά το πρώτο loop της Παρασκευής είναι ο Ott Tanak, που κρατά την πρώτη θέση από τον δεύτερο Sebastien Ogier και τον τρίτο Thierry Neuville.

Οι πιθανότητες για βροχή σήμερα ήταν αρκετά υψηλές, αφού το χαμηλό βαρομετρικό από το Λουξεμβούργο κατευθυνόταν προς την βάση και τις ειδικές του αγώνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί οδηγοί να πάρουν το ρίσκο, παίρνοντας 2 μαλακά ελαστικά μαζί τους. Η βροχή ήρθε στην δεύτερη ειδική της ημέρας, κάπου στην μέση της, και ο πρώτος οδηγός που έπιασε ήταν ο Craig Breen. Αναλυτικά οι επιλογές ελαστικών των οδηγών: Breen, Ostberg, Suninen, Neuville, Mikkelsen: 4 σκληρά, 2 μαλακά. Tanak, Lappi, Latvala: 5 σκληρά. Ogier, Evans, Sordo: 4 σκληρά 1 μαλακό.

Ο Tanak ξεκίνησε αρκετά καλά, αφού στην πρώτη ειδική σημείωσε τον δεύτερο χρόνο, 8 δέκατα πίσω από τον Ogier, αλλά σημείωσε έναν εξαιρετικό χρόνο στην επόμενη και πέρασε στην πρώτη θέση της γενικής. Στην συνέχεια κέρδισε και την τρίτη ειδική, χτίζοντας μία μικρή διαφορά από τον Γάλλο.

Ο στόχος του Ogier, για ακόμα έναν αγώνα, είναι να τερματίσει πάνω από τον Neuville, κάτι το οποίο το καταφέρνει. Ο Γάλλος φαίνεται να έχει βρει τα πατήματα του με το νέο αεροδυναμικό πακέτο του Fiesta WRC, καθώς οι χρόνοι του δεν είναι μακριά από αυτούς του Tanak.

Ο Neuville δεν ξεκίνησε τόσο καλά, αφού η μία παραπάνω ρεζέρβα επηρέασε αρκετά την συμπεριφορά του αυτοκινήτου, το οποίο είχε θέμα με την ισορροπία, χάνοντας χρόνο. Στο τέλος της δεύτερη ειδικής της ημέρας, στο stop, έτρεχαν λάδια από το κιβώτιο του i20 Coupe WRC, αλλά ο Βέλγος κατάφερε να επισκευάσει το πρόβλημα πριν την τελευταία ειδική του loop.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Esapekka Lappi, ο οποίος δυσκολεύεται αρκετά στα σημεία που υπάρχει χώμα στην ειδική, κάτι που δεν του επιτρέπει να πιέσει στον βαθμό που θα ήθελε.

Μάχη για την 5η θέση δινει ο Dani Sordo, ο οποίος επέστρεψε στο WRC μετά από δύο αγώνες, κάνοντας ένα μουδιασμένο ξεκίνημα, με τον Jari-Matti Latvala μόλις 6 δέκατα πίσω του. Ο Φινλανδός δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από το Yaris WRC αλλά και από τον εαυτό του.

Στην τελευταία ειδική την 6η θέση έχασε ο Elfyn Evans, που έπεσε πίσω από τον Latvala, στην 7η, με τον Andreas Mikkelsen στην 8η, μακριά από τον ανταγωνισμό. Ο Νορβηγός αντιμετωπίζει αρκετή υποστροφή, κάτι το οποίο δεν του επιτρέπει να πιέσει και να σημειώσει ανταγωνιστικούς χρόνους.

Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Craig Breen και Mads Ostberg. Ο Ιρλανδός ήταν άτυχος, για ακόμα μία Παρασκευή, αφού ήταν ο πρώτος οδηγός που έπιασε η βροχή στην 3η ειδική διαδρομή, χάνοντας αρκετό χρόνο. Ο teammate του προσπαθεί να βρει τα πατήματα του στην άσφαλτο, αφού έχει να αγωνιστεί πάνω από έναν χρόνο σε ασφάλτινο ράλλι.

Λίγο πιο πίσω στην 11η θέση ακολουθεί ο Teemu Suninen στην πρώτη του εμφάνιση με το Ford Fiesta WRC σε ασφάλτινο αγώνα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΠλήρωμαΧρόνος/Διαφορά από τον προηγούμενο
1Ott Tanak/Martin Jarveoja30:35.0
2Sebastien Ogier/Julien Ingrassia+7.2
3Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul+3.7
4Esapekka Lappi/Janne Ferm+8.8
5Dani Sordo/Carlos del Barrio+2.1
6Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila+0.6
7Elfyn Evans/Daniel Barritt+1.1
8Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger+11.2
9Craig Breen/Scott Martin+1.5
10Mads Ostberg/Torstein Eriksen+4.1
11Teemu Suninen/Mikko Markkula+14.7

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του αγώνα εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

Διαβάστε το έβδομο τεύχος του TotalMAG

About The Author

mm

Το motorsport είναι η αρρώστια μου. Σπουδάζω Διοίκηση Επιχειρήσεων και γράφω στο totalracing.gr.