Ο Dani Sordo βρίσκεται στην πρώτη θέση του Rally Ισπανίας μετά το δραματικό πρωινό loop των ειδικών, με τον Jari-Matti Latvala μόλις 3 δέκατα πίσω του. Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Elfyn Evans.

Η βροχή σήμερα έκανε την εμφάνιση της και οι επιλογές των οδηγών ήταν αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους. Οι Sordo, Neuville, Ogier, Evans, Loeb, Breen, Al Qassimi επέλεξαν 5 μαλακά ελαστικά. Οι Mikkelsen και Suninen 4 μαλακά και 2 βρόχινα. Ο Lappi 2 μαλακά και 4 βρόχινα. Και οι Tanak και Latvala 5 βρόχινα.

Η πρώτη ειδική του loop ακυρώθηκε, αφού υπήρξε πρόβλημα με την ασφάλεια των θεατών, έτσι έγιναν μόνο οι δύο από τις τρεις ειδικές.

Ο Ισπανός έκανε καλούς χρόνους με τα μαλακά ελαστικά που είχε επιλέξει, και κατάφερε να παραμείνει μπροστά από τον Latvala, που είχε επιλέξει βρόχινα ελαστικά.

Ο Φινλανδός έκανε την πιο σωστή επιλογή ελαστικών και κέρδισε 3 θέσεις, ανεβαίνοντας δεύτερος. Η διαφορά που τον χωρίζει από την κορυφή είναι μόλις 3 δέκατα.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Elfyn Evans, που σημείωσε κι αυτός σχετικά ανταγωνιστικούς χρόνους.

Μάχη για την 4η θέση δίνουν οι δύο πρωταθλητές, Sebastien Loeb και Sebastien Ogier. Ο οδηγός της Citroen προσπάθησε να ξαναβρεί την αίσθηση της οδήγησης σε αυτές τις συνθήκες, αλλά δεν απείχε πολύ από τους κορυφαίους χρόνους. Η μεταξύ τους διαφορά είναι μόλις 2 δευτερόλεπτα.

Ο Thierry Neuville ανέβηκε τρεις θέσεις, αφού οι Breen και Tanak είχαν προβλήματα. Πίσω του, στην 7η θέση, ακολουθεί ο Esapekka Lappi που είναι σαφώς βελτιωμένος από την χθεσινή μέρα.

Στην 8η θέση βρίσκεται ο Craig Breen, ο οποίος ήταν ο ταχύτερος στα πρώτα split της 9ης ειδικής, αλλά ένα τετακέ του προκάλεσε αρκετή ζημιά στην πίσω αεροτομή, με αποτέλεσμα να χάσει αρκετό χρόνο.

Ο Ott Tanak είχε κλατάρισμα στην τελευταία ειδική του loop και σταμάτησε να αλλάξει τον τροχό, έτσι έχασε την πρώτη θέση, και πλέον βρίσκεται στην 9η θέση, 1:02.1 από την κορυφή.

Την δεκάδα συμπληρώνει ο Andreas Mikkelsen που ήταν απελπιστικά αργός σε αυτές τις δύο ειδικές, χάνοντας πάνω από 1 λεπτό. Στην 11η θέση ακολουθεί ο Teemu Suninen, που οδηγάει πρώτη φορά το Fiesta WRC σε βρόχινες συνθήκες.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΠλήρωμαΧρόνος/Διαφορά από το προηγούμενο
1Dani Sordo/Carlos Del Barrio1:59:37.3
2Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila+0.3
3Elfyn Evans/Daniel Barritt+8.3
4Sebastien Loeb/Daniel Elena+2.5
5Sebastien Ogier/Julien Ingrassia+2.0
6Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul+19.3
7Esapekka Lappi/Janne Ferm+5.7
8Craig Breen/Scott Martin+21.2
9Ott Tanak/Martin Jarveoja+2.8
10Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger+17.6
11Teemu Suninen/Mikko Markkula+1:13.8

Δείτε το πρόγραμμα του Rally Ισπανίας εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles