Ο Jari-Matti Latvala πέρασε στην πρωτοπορία του Rally Ισπανίας με τους Sebastien Ogier και Sebastien Loeb να τον ακολουθούν με μικρή διαφορά.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν παρόμοιες με το πρωί, με τους οδηγούς να κάνουν πάλι διαφορετικές επιλογές ελαστικών. Η βροχή στις ειδικές δεν ήταν σταθερή, αφού μία ξεκινούσε και μία σταματούσε, έτσι δεν υπήρχε κάποιο ελαστικό που να υπερτερεί συνολικά στο loop. Οι Al Qassimi/Breen/Evans/Mikkelsen/Lappi/Latvala επέλεξαν 5 βρόχινα ελαστικά. Οι Loeb/Sordo/Neuville: 5 μαλακά, οι Ogier/Suninen: 6 βρόχινα και ο Tanak: 4 βρόχινα και 1 μαλακό.

Ο Latvala πήρε τα ηνία του αγώνα από τον Dani Sordo στην πρώτη ειδική του loop, και κατάφερε να ανοίξει την διαφορά του από την δεύτερη θέση τις επόμενες δύο ειδικές, παρόλο που οδήγησε αρκετά συντηρητικά στην 13η ειδική διαδρομή.

Ο Ogier χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τα βρόχινα ελαστικά της Michelin και κατάφερε να σημειώσει καλούς χρόνους, ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση.

Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Sebastien Loeb, που κέρδισε την 12η ειδική διαδρομή, και μείωσε την διαφορά του από την κορυφή.

Λίγο πιο πίσω στην 4η θέση ακολουθεί ο Elfyn Evans, που έχασε λίγο έδαφος από την κορυφή, αλλά παραμένει στην μάχη.

Στην 5η και 6η θέση ακολουθούν τα Hyundai i20 Coupe WRC των Thierry Neuville και Dani Sordo. Ο Βέλγος ήταν φανερά πιο γρήγορος το απόγευμα, κερδίζοντας δύο ειδικές διαδρομές, κλείνοντας την ψαλίδα από την κορυφή. Από την άλλη ο Dani Sordo έχασε 22 δευτερόλεπτα στην 13η ειδική, αφού τον έπιασε η βροχή, και έπεσε από την 2η θέση που βρισκόταν.

Πίσω από τα δύο Hyundai ακολουθούν τα δύο Toyota Yaris WRC των Esapekka Lappi και Ott Tanak. Ο Lappi συνεχίζει στον ίδιο καλό ρυθμό που είχε το πρωί, παρά την αρκετά τρομακτική στιγμή που είχε στην SS13. Ο Tanak από την μεριά του προσπαθεί να αναρριχηθεί στην κατάταξη μετά το κλατάρισμα που είχε το πρωί.

Στην 9η θέση βρίσκεται ο Craig Breen που είχε ακόμα έναν τετακέ, αυτή την φορά χωρίς υλικές ζημιές. Ο Ιρλανδός φαίνεται ότι πιέζει λίγο παραπάνω και κάνει λάθη σε αυτόν τον αγώνα.

Την δεκάδα συμπληρώνει ο Andreas Mikkelsen που συνέχισε να χάνει χρόνο. Στην 11η θέση ακολουθεί ο Teemu Suninen.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΠλήρωμαΧρόνος/Διαφορά από το προηγούμενο
1Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila2:35:01.8
2Sebastien Ogier/Julien Ingrassia+4.7
3Sebastien Loeb/Daniel Elena+3.3
4Elfyn Evans/Daniel Barritt+1.8
5Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul+2.9
6Dani Sordo/Carlos Del Barrio+3.8
7Esapekka Lappi/Janne Ferm+30.0
8Ott Tanak/Martin Jarveoja+14.2
9Craig Breen/Scott Martin+37.2
10Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger+29.4
11Teemu Suninen/Mikko Markkula+1:07.2

Δείτε το πρόγραμμα του Rally Ισπανίας εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles