Rally Κανάριων Νήσων – 2η Μέρα: Ιπτάμενος Rovanpera, κυριαρχία Toyota

Χωρίς αντίπαλο συνέχισε και τη δεύτερη μέρα του Rally Κανάριων Νήσων η Toyota, με τον Kalle Rovanpera να παραμένει στην κορυφή. Δεύτερος ο Sebastien Ogier, τρίτος ο Elfyn Evans, καταστροφή στο τέλος για τον Sami Pajari.

H μεγαλύτερη από άποψης αγωνιστικών χιλιομέτρων και ειδικών διαδρομών μέρα του Rally Κανάριων Νήσων, επεφύλασσε δράματα τόσο στη μεγάλη όσο και στη μεσαία κατηγορία. Όπως και την Παρασκευή, έτσι και το Σάββατο δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στην γενική κατάταξη, με τον αγώνα να πηγαίνει κατά κάποιο τρόπο στον αυτόματο πιλότο.

Η κυριαρχία της Toyota συνεχίστηκε και την δεύτερη μέρα του αγώνα. Ο Kalle Rovanpera, ήταν καταιγιστικός και το Σάββατο, με τον Φινλανδό να επεκτείνει το σερί κερδισμένων ειδικών. Το σερί του δις παγκόσμιου πρωταθλητή έμεινε άθικτο, ως και την υπερειδική στην Gran Canaria Arena, όταν και το έσπασε ο Elfyn Evans, που την κέρδισε. Ο Ουαλός ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τρίτη θέση, ενώ ο Sebastien Ogier στην δεύτερη αποφεύγοντας τα περιττά ρίσκα, που θα του κόστιζαν δευτερόλεπτα και θέσεις στην κατάταξη.

Ο Sami Pajari, ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την μέρα του και για το μεγαλύτερο μέρος της, διατηρήθηκε μπροστά από τον Takamoto Katsuta, έχοντας χτίσει μεγάλη διαφορά. Ωστόσο μια ειδική πριν από το φινάλε, ο νεαρός οδηγός της Toyota δεν έστριψε σωστά σε μια στροφή δεξιά, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο κράσπεδο και έτσι εγκατέλειψε για το υπόλοιπο της μέρας. Συνέπεια των παραπάνω, ήταν ο Katsuta να κερδίσει μια θέση και να ολοκληρώσει το σκέλος στην τέταρτη θέση στην γενική κατάταξη.

 

Συντήρηση δυνάμεων ενόψει της τρίτης και τελευταίας ημέρας του Rally Κανάριων Νήσων έκαναν οι οδηγοί της Hyundai Shell Mobis WRT. Οι Adrien Fourmaux, Thierry Neuville και Ott Tanak είχαν μια εσωτερική μάχη μεταξύ τους και κατέλαβαν κατά σειρά την πέμπτη, έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα. Εντός δεκάδας ήταν μέχρι και την SS11 o Gregoire Munster, όταν και κόλλησε σε θαμνώδες σημείο της ειδικής, χάνοντας συνολικά 3 λεπτά. Φυσικά βρίσκεται εκτός βαθμών, φέρνοντας μέσα σε αυτούς τους Yohan Rossel και Alejandro Cachon, αλλά και τον Josh McErlean, που προς το παρόν κρατά ψηλά την σημαία της M-Sport WRT έχοντας έναν βαθμό στο σακούλι μέχρι τώρα.

 

Το Rally Κανάριων Νήσων, ολοκληρώνεται την Κυριακή 27 Απριλίου με πέντε ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 58,38 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Η αυλαία θα ανοίξει από την ειδική “Agulmes – Santa Lucia 1” και το πρώτο πλήρωμα, είναι προγραμματισμένο να εκκινήσει στις 10:10 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Η κατάταξη μετά το τέλος της δεύτερης μέρας

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Marquez, GP Ισπανίας, sprint

GP Ισπανίας - Sprint: Κέρδισε με άνεση ο Marquez

Next Article

Rally Κανάριων Νήσων - 3η Μέρα: Επέστρεψε στις νίκες ο Rovanpera

Related Posts