Το τέλος των ειδικών του Σαββάτου του Rally Κορσικής βρίσκει τον Thierry Neuville στην κορυφή, με τον Elfyn Evans δεύτερο και τον Sebastien Ogier να έχει ανέβει στην τρίτη θέση. 

Για ακόμα μία φορά όλοι οι οδηγοί επέλεξαν 5 σκληρά ελαστικά της Michelin για το απογευματινό loop των ειδικών της δεύτερης ημέρας του Raly Κορσικής.

Ο Elfyn Evans ήταν πιο γρήγορος από τον Ott Tanak στην πρώτη ειδική, και μείωσε την διαφορά του στα 1.6 δευτερόλεπτα. Στην επόμενη ειδική ο Εσθονός βγήκε από την διεκδίκηση της νίκης, αφήνοντας τον Thierry Neuville να κυνηγά τον Ουαλό για την νίκη, με την διαφορά τους να είναι στα 11.5 δευτερόλεπτα πριν την τελευταία ειδική. Ο Neuville πίεσε στο όριο στην τελευταία ειδική, την κέρδισε και πέρασε πρώτος.

Στην πρώτη ειδική του loop ο Ogier μάζεψε λίγο την διαφορά του από τον Dani Sordo, με τον Ισπανό να παίρνει πίσω λίγο από τον χαμένο χρόνο στην επόμενη. Στην τελευταία ειδική ο Ogier ήταν αρκετά πιο γρήγορος από τον οδηγό της Hyundai, που είχε σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στο πρώτο πέρασμα. Ο Ogier είχε πρόβλημα με τον κινητήρα του C3 WRC, καθώς δεν είχε διαθέσιμο το anti-lag, το οποίο επανήλθε ξαφνικά και παραλίγο να τον οδηγήσει σε έξοδο. Παρά το πρόβλημά του ο Ogier κατάφερε να περάσει τον Ισπανό.

Στον ίδιο ρυθμό συνέχισε ο Teemu Suninen, που τερμάτισε την ημέρα του στην 5η θέση.

Ο Ott Tanak είχε κλατάρισμα στην 11η ειδική διαδρομή, το οποίο σταμάτησε να το αλλάξει χάνοντας 2 λεπτά και αρκετές θέσεις στην κατάταξη.

Ο Esapekka Lappi κινήθηκε σε ίδιο ρυθμό με το πρωί στις δύο πρώτες ειδικές αλλά στην μεγαλύτερη και τελευταία ειδική φάνηκε αρκετά πιο δυνατός.

O Sebastien Loeb είχε αρκετή υποστροφή στην πρώτη ειδική του loop, αλλά στην συνέχεια άλλαξε τις ρυθμίσεις του διαφορικού και την αντιμετώπισε.

Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Kris Meeke και Jari-Matti Latvala. Ο Φινλανδός ε΄χιε κλατάρισμα στην 11η ειδική διαδρομή, το οποίο παραλίγο να τον οδηγήσει σε μία πολύ μεγάλη έξοδο. Ο Latvala κατάφερε να κρατήσει οριακά το Yaris WRC στον δρόμο, λίγα χιλιοστά από τον γκρεμό.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΠλήρωμαΧρόνος/Διαφορά από τον προηγούμενο
1T.Neuville/N.Gilsoul2:56:50.0
2E.Evans/S.Martin+4.5
3S.Ogier/J.Ingrassia+40.3
4D.Sordo/C.Den Barrio+5.1
5T.Suninen/M.Salminen+42.4
6O.Tanak/M.Jarveoja+22.4
7E.Lappi/J.Ferm+4.8
8S.Loeb/D.Elena+1:22.1
8K.Meeke/S.Marshall+34.5
10J.M.Latvala/M.Anttila+2:39.5

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το πρωινό loop της δεύτερης ημέρας του Rally Κορσικής:

Δείτε το πρόγραμμα αλλά και την τηλεοπτική κάλυψη του Rally Κορσικής εδώ.

Δείτε τις συμμετοχές του Rally Κορσικής εδώ.

Δείτε το Rally Recce του Rally Κορσικής εδώ

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles