Το Rally Μεξικού ξεκίνησε και επίσημα με την τελετή εκκίνησης και την πρώτη υπερειδική του αγώνα, με τον Esapekka Lappi να είναι ο ταχύτερος, με τους Andreas Mikkelsen και Kris Meeke να συμπληρώνουν την προσωρινή τριάδα.

Στο τέλος της κλασικής πρώτης υπερειδικής οι διοργανωτές είχαν τοποθετήσει ένα τεχνητό άλμα, το οποίο έκανε το πίσω μέρος των αυτοκινήτων να εκτινάσσετε στον αέρα προκαλώντας προβλήματα κατά την προσγείωση.

Ο Esapekka Lappi είχε μία μεγάλη στιγμή σε αυτό το άλμα, με το C3 WRC να φεύγει στον αέρα με πολύ περίεργο τρόπο, αλλά ο Φινλανδός κατάφερε να το κρατήσει στην πορεία του. Μετά από αυτό, αλλά και το αρκετά φυλαγμένο πέρασμα του Kris Meeke, η ειδική διακόπηκε για λόγους ασφαλείας, αλλά και για πιθανή ζημιά στην ράμπα, από το πέρασμα του Φινλανδού.

Δείτε το άλμα του Lappi:


Αρκετά νεύρα με τους διοργανωτές είχε ο Jari-Matti Latvala, αφού στις αναγνωρίσεις της ειδικής η ταμπέλα του τερματισμού ήταν πιο νωρίς, με αποτέλεσμα να φρενάρει αρκετά νωρίς, και να χάσει λίγο χρόνο.

Οι αγωνοδίκες θα αποφασίσουν αργότερα για το τι χρόνους θα δώσουν στου Sebastien Ogier, Thierry Neuville και Ott Tanak, που δεν πρόλαβαν να πάρουν εκκίνηση στην ειδική. Υπάρχει πιθανότητα και να μην προσμετρήσει καθόλου αυτή η ειδική στο συνολικό χρόνο όλων των οδηγών.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΠλήρωμαΧρόνος/Διαφορά από τον προηγούμενο
1E.Lappi/J.Ferm1:00,6
2A.Mikkelsen/A.Jaeger+0.1
3K.Meeke/S.Marshall+0.5
4E.Evans/S.Martin+0.0
5T.Suninen/M.Salminen+0.9
6D.Sordo/C.Den Barrio+0.0
7J.M.Latvala/M.Anttila+0.2
S.Ogier/J.Ingrassia
T.Neuville/N.Gilsoul
Ott Tanak/M.Jarveoja

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το Shakedown του Rally Μεξικού:

Δείτε το πρόγραμμα του Rally Μεξικού, αλλά και την τηλεοπτική κάλυψη των ειδικών εδώ.

Μπορείτε να δείτε το Rally Recce για το Rally Μεξικού εδώ.

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles