Rally Monza – 3η Μέρα: Αγκαλιά με τον τίτλο ο Ogier μετά από μία χαοτική ημέρα

Μετά από μία χαοτική ημέρα ο Sebastien Ogier βρίσκεται στην πρώτη θέση και αγκαλιά με τον 7ο τίτλο του, με του Dani Sordo και Ott Tanak να συμπληρώνουν την τριάδα.

Ο Sebastien Ogier ξεκίνησε δυναμικά την ημέρα του, κερδίζοντας την πρώτη ειδική, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση, για να ξαναπέσει πίσω στην επόμενη. Τελικά το τέλος του πρωινού loop τον βρήκε στην κορυφή της κατάταξης. Το απόγευμα τον βρήκε να κερδίζει την 11η ειδική διαδρομή, και να βρίσκεται αγκαλιά με το 7ο πρωτάθλημα.

Ο Dani Sordo δέχθηκε χθες το βράδυ ποινή 10 δευτερολέπτων καθώς έκοψε ένα σικέιν στην χθεσινή τελευταία ειδική, όπως και ο Esapekka Lappi. Ο Ισπανός προσπάθησε να κρατήσει πίσω του τον Ogier αλλά δεν τα κατάφερε. Ωστόσο, δίνει αρκετούς βαθμούς στην ομάδα του για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο Ott Tanak εκμεταλλεύτηκε τις εγκαταλείψεις και ανέβηκε στην τρίτη θέση, με μικρή διαφορά από τον teammate του.

Στην τέταρτη θέση υποχώρησε ο Esapekka Lappi. Ο Φιναλνδός ήταν απογοητευμένος που δεν είχε καλύτερη ενημέρωση για την κατάσταση της 11ης ειδικής, καθώς ήταν ο μόνος που είχε επιλέξει 3 χιονολάστιχα για το απογευματινό loop.

Την πεντάδα των WRCars συμπληρώνει ο Kalle Rovanpera, που είχε την στιγμή του στην πρώτη ειδική της ημέρας. Από την μικροέξοδο αυτή προκάλεσε κάποια ζημιά στο αυτοκίνητο και έχασε χρόνο μέχρι το τέλος του loop.

Την δεκάδα συμπληρώνουν τα R5 των Andreas Mikkelsen, Oliver Solberg, Jari Huttunen, Mads Ostberg και Emil Lindholm.

Από τους Dani Sordo, Esapekka Lappi και Kalle Rovanpera αφαιρέθηκαν 2.3 δευτερόλεπτα από τον χρόνο που πήραν στην 4η ειδική, η οποία είχε σταματήσει εξαιτίας της εγκατάλειψης του Thierry Neuville.

Η τελευταία ειδική εκτός πίστας ακυρώθηκε. Μία ενδεικτική φωτογραφία από τις συνθήκες που επικρατούσαν:

Οι ελπίδες για τίτλο του Elfyn Evans έσβησαν, σχεδόν, στην 11η ειδική διαδρομή, λίγο πριν τον τερματισμό. Στην ειδική είχε ξεκινήσει να χιονίζει από νωρίς, και σε αρκετό κομμάτι της το είχε στρώσει. Ο ρυθμός του Ουαλού μέχρι εκείνο το σημείο ήταν εξαιρετικός, αλλά σε μία δεξιά στροφή, η πρόσφυση ήταν χαμηλότερη από αυτή που περίμενε, και βγήκε εκτός. Αμέσως βγήκε από το αυτοκίνητο και πήγε να ειδοποιήσει τους οδηγούς που ακολουθούν για να μειώσουν ταχύτητα. Ο πρώτος που πέρασε από το σημείο ήταν ο Sebastien Ogier, που παρόλο που ο temmate του του έκανε νόημα να μειώσει ταχύτητα, κάτι που έκανε, παραλίγο να βγει και αυτός εκτός δρόμου. Μπορείτε να διαβάσετε τις δηλώσεις μετά το ατύχημα εδώ.

Στην 10η ειδική του αγώνα είχαν έξοδο στο ίδιο σημείο οι Gus Greensmith και Ole Christian Veiby, με το αμάξι του δεύτερου να μπλοκάρει τον δρόμο, βγάζοντας την κόκκινη σημαία. Το σημείο που βγήκαν εκτός και οι δύο οδηγοί ήταν αρκετά δύσκολο, καθώς σε εκείνο το σημείο ξεκινούσε το χιόνι.

O Takamoto Katsuta έφτασε στο τέλος της ημέρας με αξιοπρεπείς χρόνους, και μόνο ένα μικρό λάθος.

Η Hyundai δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα αφήσει τον Thierry Neuville να πάρει εκκίνηση αύριο, με το αυτοκίνητο να έχει επισκευαστεί.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Θέση Πλήρωμα Χρόνος/Διαφορά από τον προηγούμενο
1 S.Ogier/J.Ingrassia 1:47:47.2
2 D.Sordo/C.Del Barrio +17.8
3 O.Tanak/M.Jarveoja +4.3
4 E.Lappi/J.Ferm +16.1
5 K.Rovanpera/J.Halttunen +31.9
6 A.Mikkelsen/A.Jaeger +
7 O.Solberg/A.Johnston +
8 J.Huttunen/M.Lukka +
9 M.Ostberg/T.Eriksen +
10 E.Lindholm/M.Korhonen +

Δείτε το πρόγραμμα και την τηλεοπτική κάλυψη του Rally Monza εδώ.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Οι πρώτες δηλώσεις του Evans μετά την έξοδο

Next Article

GP Σακχίρ - Κατατακτήριες: Pole για Bottas, πίσω του Russell και Verstappen

Related Posts