Μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας του Rally Πορτογαλίας στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Thierry Neuville, με τον Elfyn Evans δεύτερο και τον Dani Sordoτρίτο.

Η πρώτη κανονική ημέρα είχε αρκετό δράμα, αφού από νωρίς τέθηκαν εκτός αγώνα οι Tanak, Latvala και Ogier, με τους Paddon και Mikkelsen να εγκαταλείπουν αργότερα. Επίσης αρκετά ήταν τα κλαταρίσματα που είχαν οι οδηγοί.

O Βέλγος δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα, απέφυγε τα λάθη, και παρόλο που καθάριζε τον δρόμο από την 5η ειδική και έπειτα κατάφερε να τελειώσει την μέρα στην πρώτη θέση.

Ο Evans φαίνεται να έχει βρει την ταχύτητα που του έλλειπε στους προηγούμενους αγώνες, και βρίσκεται στην 2η θέση παρά το τετακέ που είχε στην τρίτη ειδική διαδρομή.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Dani Sordo, που βρέθηκε μέχρι και στην πρωτοπορία του αγώνα, αλλά έκανε λάθος επιλογή ελαστικών για το δεύτερο loop και έχασε χρόνο.

Ο Meeke βρισκόταν στην πρώτη θέση μέχρι την 6η ειδική διαδρομή, όπου ένα κλατάρισμα πίσω αριστερά τον έριξε πίσω. Στις δύο τελευταίες υπερειδικές, ο Βόρειοιρλανδός αναγκάστηκε να αγωνιστεί με τρία ελαστικά, αφού έπρεπε να κρατήσει το κλαταρισμένο ελαστικό για την απλή ειδική διαδρομή, χάνοντας αρκετό χρόνο.

Η 7η ειδική διακόπηκε μετά την έξοδο που είχε ο Hayden Paddon, με το αυτοκίνητο να μπλοκάρει τον δρόμο, και τον Νεοζηλανδό να μεταφέρετε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Την ειδική δεν είχαν τερματίσει οι Teemu Suninen και Mads Ostberg.

O Esapekka Lappi αντιμετώπισε πρόβλημα με πίσω δεξιά αναρτήση του στην 6η ειδική διαδρομή, χάνοντας λίγο χρόνο και στις επόμενες.

Στην ίδια ειδική ο Craig Breen είχε κλατάρισμα και αναγκάστηκε να το αλλάξει, χάνοντας πάνω από 2 λεπτά.

Ο Andreas Mikkelsen αντιμετώπισε πρόβλημα με την υδραυλική υποβοήθηση του τιμονιού, προσπάθησε να φτιάξει το πρόβλημα στην απλή διαδρομή, αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στην επόμενη ειδική.

Ο Sebastien Ogier είχε έξοδο στην 5η ειδική διαδρομή, ενώ βρισκόταν στην 4η θέση.

Ο Jari-Matti Latvala κατέστρεψε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα την ανάρτηση του Yaris WRC, στην τρίτη ειδική διαδρομή. O Φινλανδός θα επιστρέψει αύριο.

O Ott Tanak εγκατέλειψε στην πρώτη ειδική της ημέρας, αφού χτύπησε μία πέτρα στην αγωνιστική γραμμή, προκαλώντας ζημιά στον κινητήρα του Yaris WRC.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΠλήρωμαΧρόνος/Διαφορά από τον προηγούμενο
1Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul1:37:30.7
2Elfyn Evans/Daniel Barritt+11.7
3Dani Sordo/Carlos del Barrio+6.6
4Teemu Suninen/Marku Markkula+3.8
5Mads Ostberg/Torstein Eriksen+15.5
6Esapekka Lappi/Janne Ferm+2.2
7Kris Meeke/Paul Nagle+32.9
8Craig Breen/Scott Martin+1:08.6
9Gus Greensmith/Craig Parry+4:29.8
10Lykasz Pieniazek/Przemyslaw Maruz+34.3

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles