Ο τέταρτος αγώνας την σεζόν ξεκινά σε λίγες ώρες και το Rally Recce είναι εδώ για να σας μάθει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για το Rally Κορσικής.

Το Rally Κορσικής σηματοδοτεί την επιστροφή του WRC στην Ευρώπη, πριν τους δύο αγώνες στην Λατινική Αμερική.

O αγώνας στο νησί της Κορσικής ξεκίνησε το 1956, και προσμετρούσε στο WRC από το 1973 έως και το 2008. Από τ΄τε και μέχρι το 2014 προσμετρούσε στο IRC (International Rally Championship), επιστρέφοντας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2015.

Το Rally Κορσικής έχει σημαδευτεί από αρκετούς θανάτους, όπως αυτούς των Attilio Bettega, με την Lancia 037 Rally το 1985 στην ειδική διαδρομή Zérubia-Santa Giulia. Ακριβός έναν χρόνο μετά, το 1986, έφυγαν από την ζωή οι Henri Toivonen και ο συνοδηγός του Sergio Cresto, όταν η Lancia Delta S4 που οδηγούσαν βγήκε από τον δρόμο στην 18η ειδική διαδρομή και τυλίχθηκε στις φλόγες. Αυτό το κακό σερί συνεχίστηκε, αφού το 1987 το πλήρωμα των Jean Marchini και Jean-Michel Argenti είχε μία θανατηφόρα έξοδο.

Το ρεκόρ νικών για τους οδηγούς το κατέχουν οι Didier Auriol και Bernard Darniche με έξι νίκες, ενώ οι μόνοι μη-Γάλλοι που έχουν κερδίσει τον αγώνα πάνω από μία φορά είναι οι Sandro Munari, Markku Alén, Colin McRae and Thierry Neuville. Ο Neuville ήταν ο νικητής το 2011, όταν ο αγώνας προσμετρούσε στο IRC, και το 2017.

Η φετινή έκδοση του αγώνα δεν έχει σχεδόν τίποτα κοινό με εκείνη του 2018, αφού μόνο δύο ειδικές είναι ίδιες με πέρυσι, κάτι που σημαίνει πως το 80% των διαδρομών είναι καινούργιο. Αυτό βάζει μία νέα πρόκληση στους οδηγούς, αλλά και τους συνοδηγούς που πρέπει να φτιάξουν νέες σημειώσεις, σε έναν τόσο απαιτητικό αγώνα.

Επιπλέον, δεν θα υπάρξει ενδιάμεσο service την Παρασκευή, αλλά μόνο αλλαγή ελαστικών, κάτι που μπορεί να κοστίσει αρκετά σε όποιον αντιμετωπίσει πρόβλημα. Από το νότιο τμήμα του νησιού την Παρασκευή τα πληρώματα θα ταξιδέψουν στο βόρειο τμήμα του νησιού, κοντά στην πρωτεύουσα. Η τελευταία ημέρα του αγώνα περιλαμβάνει δύο ειδικές διαδρομές από το ανατολικό προς το δυτικό κομμάτι του νησιού.

Παρακολουθήστε το preview του αγώνα:

Απολαύστε την ανασκόπηση του αρκετά απαιτητικού αγώνα του 2001, κατά τον οποίο ο Tommi Makinen είχε ένα τρομακτικό ατύχημα:

Δείτε το πρόγραμμα αλλά και την τηλεοπτική κάλυψη του Rally Κορσικής εδώ.

Δείτε τις συμμετοχές του Rally Κορσικής εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles