Η τρίτη ημέρα του Rally Σαφάρι χαρακτηρίστηκε από τις εγκαταλείψεις των κορυφαίων πληρωμάτων, με τον Takamoto Katsuta στην κορυφή της κατάταξης και τους Adrien Fourmaux και Sami Pajari να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.
Με το καλημέρα, στην πρώτη ειδική ο Sebastien Ogier είχε κλατάρισμα, το οποίο σταμάτησε να αλλάξει στο 11.8 χλμ της ειδικής. Στην επόμενη ειδική είδε τόσο τους Oliver Solberg αλλά και Sami Pajari να έχουν κλαταρίσματα, με τους δύο πρώτους να έχουν από δύο.
Το πρωινό loop έκλεισε με την εγκατάλειψη από σπασμένη ανάρτηση για τον Elfyn Evans, τα Hyundai των Thierry Neuville και Adrien Fourmaux να ανεβάζουν θερμοκρασία, όπως κάνουν μετά από κάθε λασπωμένη ειδική, και τους Oliver Solberg και Esapekka Lappi να ξεμένουν από υγρό για τα να καθαρίσουν το παρμπρίζ τους, με αποτέλεσμα να χάσουν αρκετό χρόνο. Ούτε στην M-Sport να πράγματα κύλισαν ομαλά, καθώς ο Jon Armstrong είχε κλατάρισμα ενώ ο κινητήρας του Jos McEarlean πήρε νερά και έχασε απόδοση, ενώ δυσκολεύτηκε να το βάλει και πάλι μπρος στο stop της ειδικής όσο και στο service park.
Ωστόσο, το δράμα δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στην απλή διαδρομή προς το service park τα Toyota GR Yaris Rally1 των Oliver Solberg και Sebastien Ogier εγκατέλειψαν με πρόβλημα στον εναλλάκτη ενώ του Solberg είχε και πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων.
Με την έναρξη του δεύτερου σκέλους της ημέρας τα προβλήματα συνεχίστηκαν, με τον Jon Armstrong να έχει κλατάρισμα αλλά και μία ειδοποίηση για την πίεση νερού. Ο Ιρλανδός σταμάτησε στην ειδική και κατάφερε να επισκευάσει το πρόβλημα, ολοκληρώνοντας 21 λεπτά πιο αργά. Στην ίδια ειδική εγκατέλειψε και ο Thierry Neuville αφού είχε 3 κλαταρίσματα.
Στην επόμενη ειδική, και όπως αποδείχθηκε τελευταία της ημέρας, καθώς το δεύτερο πέρασμα από την sleeping warrior ακυρώθηκε εξαιτίας της κατάστασης του δρόμου, ήταν η σειρά των Esapekka Lappi και Jon Armstrong να πάθουν κλατάρισμα, με τον Ιρλανδό να έχει και πάλι προβλήματα με την θερμοκρασία του Ford Puma Rally1.
Έτσι επικεφαλής της κατάταξης είναι ο Takamoto Katsuta που οδήγησε προσεκτικά από το μεσημέρι και μετά, καθώς θέλει την πρώτη νίκη της καριέρας του, με τον Adrien Fourmaux να ακολουθεί, παρά τα όποια προβλήματα με τις υπερθερμάνσεις του Hyundai i20N Rally1, και τον Sami Pajari να παίρνει την τρίτη θέση στο τέλος, μετά και το κλατάρισμα του Lappi.
Η δράση συνεχίζεται αύριο, με την τελευταία ημέρα του αγώνα, με την πρώτη ειδική να ξεκινά στις 07:09 ώρα Ελλάδας. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Μετά από όλα αυτά η Γενική κατάταξη του Rally Σαφάρι στο τέλος του Σαββάτου έχει ως εξής:
Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify
