Ο Ott Tanak είναι πλέον στην πρωτοπορία του Rally Σαρδηνίας, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Dani Sordo και τον Teemu Suninen στην τρίτη.

Για το πρωινό σκέλος της τρίτης ημέρας οι οδηγοί έκαναν αρκετά διαφορετικές επιλογές ελαστικών: Evans, Suninen, Mikkelsen, Sordo, Neuville, Lappi, Hanninen: 5 σκληρά. Ogier, Meeke, Tanak: 3 μεσαία, 2 σκληρά. Latvala: 2 μεσαία, 3 σκληρά ελαστικά.

Ο Ott Tanak ξεκίνησε την επίθεση του σήμερα, σημειώνοντας τους ταχύτερους χρόνους στις δύο πρώτες ειδικές μειώνοντας αρκετά την διαφορά από τον Sordo. Στην τελευταία ειδική, σε μία κατηφορική αριστερή φουρκέτα έσβησε ο κινητήρας του Yaris WRC και έχασε μερικά δευτερόλεπτα. Παρά το λάθος ο Εσθονός κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση.

Ο Dani Sordo δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Tanak αλλά φαίνεται ότι έχει τον ρυθμό να τερματίσει στο βάθρο. O Ισπανός είχε την στιγμή του στο τέλος της δεύτερης ειδικής, όταν βγήκε λίγο ανοιχτά σε μία δεξιά στροφή και χτύπησε το ανάχωμα αλλά, ευτυχώς για τον ίδιο, δεν είχε ζημιά.

Ο ρυθμός του Teemu Suninen δεν ήταν τόσο δυνατός σήμερα, αφού ήταν λίγο πιο αργός από τους Tanak και Sordo αλλά φαίνεται ότι μπορεί να κρατήσει την τρίτη θέση.

Ο Elfyn Evans και Andreas Mikkelsen δίνουν μάχη για την 4η θέση, με τον Ουαλό να περνά μπροστά από τον Νορβηγό για 2 δέκατα στην πρώτη ειδική, ενώ στην επόμενη ξαναπέρασε μπροστά ο Mikkelsen, με διαφορά 9 δεκάτων. Στο τέλος της τελευταίας ειδικής ο Νορβηγός μετά από ένα πέρασμα από νερά πήγε ευθεία, χάνοντας χρόνο και την θέση του από τον Evans.

Ο Kris Meeke σήμερα ήταν πιο γρήγορος, έχοντας παρόμοιο ρυθμό με τους Evans και Mikkelsen. Ο Βρετανός δεν ρίσκαρε καθώς ξέρει πως πρέπει να τερματίσει χωρίς προβλήματα τον αγώνα του. Ταυτόχρονα ο Meeke άνοιξε αρκετά την διαφορά από τον Neuville.

O Thierry Neuville είχε θέσει ως στόχο να ξεκινήσει την αντεπίθεση για μία θέση στο βάθρο, αλλά λίγο η κακή αίσθηση που είχε από το i20 Coupe WRC αλλά και ο γρήγορος ρυθμός των πρώτων τον κράτησε στην 7η θέση.

Πίσω του στην 8η θέση ακολουθεί ο Esapekka Lappi που είχε σταθερό ρυθμό, και ελπίζει σε λάθη των μπροστά για να ανέβει θέσεις στην κατάταξη. Ο Φινλανδός στο τέλος του loop δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με την επιλογή ελαστικών που έκανε, καθώς γλιστρούσε αρκετά και δεν μπορούσε να πιέσει.

Στην 9η θέση ακολουθεί ο Kalle Rovanpera με το Skoda Fabia R5 Evo, με την δεκάδα να συμπληρώνει ο Juho Hanninen, που συνεχίζει σε ρυθμό δοκιμών.

Ο Jari-Matti Latvala καθάριζες τις ειδικές σήμερα, καθώς εκκινούσε πρώτος, αλλά οι χρόνοι ήταν σε πολύ καλό επίπεδο, παρά την θέση εκκίνησης που είχε.

O Sebastien Ogier επέστρεψε στις ειδικές σήμερα και ξεκίνησε τα παιχνίδια στρατηγικής. Κανονικά θα έπρεπε να εκκινεί πρώτος αλλά στην πρώτη ειδική ξεκίνησε τρίτος, ενώ στην επόμενη 9ος, μπροστά από τους Suninen και Sordo. Ωστόσο, στην ίδια ειδική είχε έξοδο, με αποτέλεσμα να σπάσει την πίσω αριστερά ανάρτηση του C3 WRC, καταλήγοντας για τρίτη συνεχόμενη μέρα στην άκρη του δρόμου προσπαθώντας να επισκευάσει την ζημιά.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΠλήρωμαΧρόνος/Διαφορά από τον προηγούμενο
1O.Tanak/M.Jarveoja2:20:39.9
2D.Sordo/C.Del Barrio+6.7
3T.Suninen/J.Lethinen+20.7
4E.Evans/S.Martin+27.9
5A.Mikkelsen/A.Jaeger+2.6
6K.Meeke/S.Marshall+10.8
7T.Neuville/N.Gilsoul+51.9
8E.Lappi/J.Ferm+20.1
9K.Rovanpera/J.Halttunen+2:45.8
10J.Hanninen/T.Tuominen+16.2

Δείτε το πρόγραμμα και την τηλεοπτική κάλυψη του Rally Σαρδηνίας εδώ.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της σημερινής ημέρας του Rally Σαρδηνίας:

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X