Η βροχή έκανε την εμφάνιση της στο Rally Τουρκίας και ανακάτεψε αρκετά την τράπουλα, αλλά με τον Esapekka Lappi να παραμένει πρώτος. Στην τριάδα οι Sebastien Ogier και Thierry Neuville.

Για το απογευματινό loop οι Suninen, Tidemand, Lappi και Latvala επέλεξαν 6 σκληρά ελαστικά, οι Ogier, Tanak, Meeke και Sordo 4 σκληρά και 2 μεσαία και οι Neuville και Mikkelsen 3 σκληρά και 3 μεσαία.

Η βροχή έκανε την εμφάνιση της λίγο μετά την έναρξη της 6ης ειδικής, στην οποία έβρεχε λίγο στην αρχή, στο μέσο της ήταν όλα στεγνά και το τελευταίο της κομμάτι θύμιζε το Rally Μ.Βρετανίας, και αυτό έφερε τα πάνω κάτω στην κατάταξη. Αρκετά βρεγμένη ήταν και η τρίτη ειδική του loop.

Ο Esapekka Lappi παρά τα σκληρά ελαστικά δεν επηρεάστηκε από την βροχή και κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση, κάνοντας το 1-2 με τον teammate του στο τέλος της ημέρας.

Ο Sebastien Ogier τερμάτισε την ημέρα του στην δεύτερη θέση, με τον Neuville να είναι μία ανάσα πίσω του.

Ο Thierry Neuville ανέβασε εκπληκτικά τον ρυθμό του στο δεύτερο loop, όντας άκρως ανταγωνιστικός. Μάλιστα ήταν ο ταχύτερος στην μεγαλύτερη ειδική. Αυτό σε συνδυασμό με τα κλαταρίσματα και την βροχή των ανέβασε αρκετά στην κατάταξη και πλέον έχει μάχη για το βάθρο.

Ο Teemu Suninen παρόλο το χάος κατάφερε να μην χάσει υπερβολικά πολύ χρόνο, τερματίζοντας την ημέρα του στην 4η θέση.

Ο Andreas Mikkelsen ήταν ακόμα ένας που έχασε αρκετό χρόνο στην βροχή με τελειωμένα ελαστικά, και από την δεύτερη θέση βρέθηκε στην 5η.

Ο Dani Sordo με μία εκπληκτική επίδοση στην τελευταία ειδική κατάφερε να ανέβει δύο θέσεις, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με το turbo του στις δύο τελευταίες ειδικές.

Ο Kris Meeke κέρδισε την πρώτη ειδική αλλά στην επόμενη έχασε πάνω από 1 λεπτό, αφού τα σκληρά ελαστικά του ήταν τελειωμένα και η βροχή, ειδικά στο τέλος δεν βοήθησε καθόλου.

Οι δηλώσεις του στο τέλος της δεύτερης ειδικής:


Ο Ott Tanak είχε κλατάρισμα στην δεύτερη ειδική του loop, που ήταν και η μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα να χάσει πάνω από ένα λεπτό.

Ο Jari-Matti Latvala είχε κλατάρισμα εμπρός δεξιά στην πρώτη ειδική χάνοντας 50 δευτερόλεπτα. Στην επόμενη τον έπιασε η βροχή και με τελειωμένα ελαστικά έχασε ακόμα περισσότερο χρόνο.

Την δεκάδα συμπληρώνει ο Pontus Tidemand που είναι αρκετά μακριά από τους ανταγωνιστικούς χρόνους.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΠλήρωμαΧρόνος/Διαφορά από τον προηγούμενο
1E.Lappi/J.Ferm1:59:53.7
2S.Ogier/J.Ingrassia+17.7
3T.Neuville/N.Gilsoul+0.7
4T.Suninen/J.Lethinen+26.0
5A.Mikkelsen/A.Jaeger+19.7
6D.Sordo/C.Del Barrio+21.1
7K.Meeke/S.Marshall+6.9
8O.Tanak/M.Jarveoja+5.3
9J.M.Latvala/M.Anttila+5.1
10P.Tidemand/O.Floene+2:02.9

Δείτε το πρόγραμμα και την τηλεοπτική κάλυψη  του Rally Τουρκίας εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X