Ο Daniel Ricciardo σε δηλώσεις του στην παρουσίαση του νέου μονοθεσίου της Renault δήλωσε ότι η Γαλλική ομάδα δεν υστερεί σε τίποτα από την Red Bull.

Σήμερα έγινε η παρουσίαση της R.S.19, και κατά την διάρκεια αυτής, ο Αυστραλός οδηγός δήλωσε ότι δεν έχει διαπιστώσει κάποιον τομέα στον οποίο υστερεί η νέα του ομάδα σε σύγκριση με την Red Bull.

«Δεν έχω περάσει από κάποιο τμήμα του εργοστασίου ακόμα και να πω:’Η Red Bull έχει αυτό, το χρειαζόμαστε και εμείς.’ » δήλωσε ο Ricciardo. «Επομένως, δεν νιώθω ότι μας λείπει κάτι ιδιαίτερο.

«Νομίζω ότι μέχρι να οδηγήσω το μονοθέσιο θα ξέρω τι χρειάζεται, αλλά βλέπω καλά στοιχεία.

«Ήμουν εδώ τον Δεκέμβριο και γινόντουσαν πολλές εργασίες, και τώρα ήδη όλα έχουν ολοκληρωθεί και δουλεύουν. Δούλεψαν σκληρά όλο τον χειμώνα και αυτό είναι κάτι το θετικό που είδα από την αρχή, η ηθική δουλειά.

«Θα είμαι ο πρώτος που θα πω: στο τέλος της σεζόν είστε έτοιμοι για ένα διάλειμμα και έχετε χρόνο για να ξεκουραστείτε. Αλλά ξέρω ότι αρκετοί άνθρωποι δεν είχαν καθόλου χρόνο ξεκούρασης και αυτό είναι ένα σημάδι ότι πεινάνε για νίκες, το οποίο είναι πολύ θετικό,» πρόσθεσε ο Ricciardo.

Από την μεριά της ομάδας υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για την απόδοση της R.S.19, αλλά ο Ricciardo δεν παρασύρεται από τον ενθουσιασμό αυτό κρατώντας τις προσδοκίες σε ρεαλιστικό επίπεδο.

Όταν ρωτήθηκε για τους ρεαλιστικούς του στόχους, απάντησε: «Να το θέσω απλά, και ίσως είναι βαρετό για εσάς να το γράψετε, αλλά είναι η πρόοδος. Να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε.

«Από το 2016 είναι πραγματικά φοβερό τι έχουν καταφέρει να κάνουν, έτσι πρέπει να το κρατήσουμε σε αυτή την τροχιά, λέγοντας ότι πέρσι τερματίσαμε στην τέταρτη θέση τώρα πάμε για την τρίτη, δεν είναι τόσο απλό γιατί η διαφορά από τους τρεις πρώτους είναι αρκετά μεγάλη.

«Αλλά ιδανικά έχουμε κλείσει την διαφορά. Σίγουρα, αν δεν εκτοξευτούμε στην τρίτη θέση, όλα καλά, αλλά είναι ακόμα μεγάλη η διαφορά. Οπότε, όσο κάνουμε βήματα προόδου, θα είναι μία επιτυχημένη χρονιά.»

Τέλος, ρωτήθηκε για το πόσο δύσκολο θα είναι να αφοσιωθεί στην απόδοσή του και όχι στην σύγκριση με την προηγούμενή του ομάδα, την Red Bull, δηλώνοντας: «Γνώριζα όταν υπέγραφα το συμβόλαιο ότι ήταν ρεαλιστικό η Red Bull θα είναι μπροστά, στην Μελβούρνη, θα είναι μπροστά μας. Έτσι το είχα αποδεχθεί αυτό και με τους όρους αυτούς να ορίζουν την πραγματικότητα.

«Επειδή τώρα, με κάποιο τρόπο, το περιμένω, δεν θα μου έρθει ως σοκ ή οτιδήποτε τέτοιο. Νομίζω θα μου βγει φυσικά να δω τι κάνουν αυτοί, αλλά επίσης θα κοιτάξω και τις Mercedes και τις Ferrari. 

«Δεν θα με πικράνει αν μας νικήσουν στην Μελβούρνη. Τώρα νιώθω ότι είμαστε σε ένα διαφορετικό δρόμο,αλλά δεν θέλω να συμβιβαστώ με την τέταρτη θέση για πάντα.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles