Ριζικές αλλαγές για την Citroen προανήγγειλε ο Matton

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2017 -WRC Deutschland (DEU) – WRC 16/08/2017 to 20/08/2017 – PHOTO : @World

Ο επικεφαλής της Citroen, Yves Matton, αποκάλυψε πως στο στρατόπεδο της γαλλικής εταιρείας θα γίνουν κάποιες αλλαγές, οι οποίες θα αφορούν νέα εξαρτήματα και την οργάνωση.

Η σεζόν για την γαλλική ομάδα δεν κύλησε όπως θα περίμεναν και οι ίδιοι, με αποτέλεσμα να χρειάζονται αρκετές αλλαγές ενόψει 2018.

Αυτές οι αλλαγές θα αφορούν τόσο τον τεχνικό τομέα, όσο και τα ζητήμα οργάνωσης εντός της ομάδας.

Βέβαια, ο Matton ανέφερε πως αυτή η διαδικασία είναι εντελώς καινούρια για την Citroen.

«Κάναμε πολλά πράγματα τις τελευταίες εβδομάδε,ς, δήλωσε ο Matton.

«Έχουμε ξεκινήσει να αλλάζουμε την οργάνωσή μας με νέο τεχνικό διευθυντή, ο οποίος θα ξεκινήσει ολοκληρωτικά από το Σεπτέμβρη, αλλά έχουμε ήδη ομολογκάρει κάποια καινούρια μέρη μετά από πολλή δουλειά που κάναμε από το Πάσχα.

«Δεν θα υπάρξουν νέα εξαρτήματα από τώρα μέχρι το τέλος του έτους, καθώς πρέπει να επικεντρωθούμε στο 2018 αντί να πάρουμε κάποια ρίσκα το 2017. Έχουμε να κάνουμε δοκιμές, εμείς δεν το κάναμε αυτό πριν.

«Ήταν μια διαδικασία, η οποία είναι αρκετά νέα για εμάς στη Citroen, ώστε να ομολογκάρουμε και να βάλουμε μερικά καινούρια εξαρτήματα πριν κάνουμε τόσες πολλές δοκιμές. Πρέπει να περάσεις από όλα τα διαφορετικά ενδεχόμενα, set-ups με όλα τα εξαρτήματα που ομολογκάρουμε και αυτή θα είναι η δουλειά που τώρα θα συνεχίσουμε τις επόμενες εβδομάδες».

Ο ίδιος, μάλιστα, μίλησε και για το feedback που έδωσε ο Sebastien Loeb στη Citroen μετά τις δοκιμές του με το C3 WRC: «Είπε ότι χρειαζόμασταν να έχουμε ένα αυτοκίνητο, το οποίο θα ήταν πιο εύκολο στην οδήγηση. Το αυτοκίνητο είναι ακόμα λίγο νευρικό ίσως ή κάποιες φορές είναι δύσκολο να βρεις πρόσφυση.

«Στον αγώνα, οι οδηγοί κάνουν τις ειδικές, τις οποίες δεν τις έχουν δει για πολλές μέρες. Είναι πάντα λίγο δύσκολο να ξέρεις πραγματικά τι θα συμβεί στην επόμενη στροφή. Αυτό ήταν το κύριο νόημα».

Ο, επίσης, επικεφαλής της Citroen Marek Nawarecki δήλωσε: «Με μόνο τρεις αγώνες να απομένουν μετά τη Γερμανία, η πολιτική μας και ο στόχος μας θα είναι ο ίδιος που είχαμε από την αρχή του rally, να νικήσουμε αγώνες.

«Πρέπει να δουλέψουμε για να ανεβάσουμε την αυτοπεποίθηση των οδηγών μας σε διαφορετικές συνθήκες σε αυτό το αυτοκίνητο, κι έπειτα πιστεύουμε ότι θα πάρουμε καλύτερα αποτελέσματα.

«Εφαρμόσαμε ορισμένα νέα πράγματα στη Φινλανδία και χρειάζεται να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Έχουμε ήδη κάποια ενδιαφέροντα feedbacks από τους οδηγούς.

«Επίσης, πρέπει να δουλέψουμε για το μέλλον, σε πράγματα που μπορούμε να προετοιμάσουμε και να βελτιώσουμε, όπως στα αμορτισέρ και τους αποσβεστήρες για την επόμενη χρονιά».

Πηγή: rallysportmag.com.au

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Blog: Ο Tanak μπήκε στον «χάρτη»

Next Article

Η F1 θα διοργανώσει για πρώτη φορά πρωτάθλημα eSports

Related Posts