Ριζικές αλλαγές στο τεχνικό τμήμα της McLaren

Oscar Piastri, McLaren MCL60, leads battles with Lando Norris, McLaren MCL60

Πολύ σημαντικές αλλαγές στο τεχνικό τμήμα της ομάδας ανακοίνωσε η McLaren, μετά το δύσκολο ξεκίνημα της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1. 

Η McLaren ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023, μην καταφέρνοντας να σημειώσει ούτε έναν βαθμό στους δύο πρώτους αγώνες και να μείνει στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Έτσι, οι ιθύνοντες της ομάδας προχώρησαν σε ριζικές διαρθρωτικές κινήσεις που αποσκοπούν όχι απλά στη βελτίωση της εικόνας στη φετινή σεζόν, αλλά και το μέλλον της ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, James Key αποχωρεί άμεσα από την McLaren, αναλαμβάνοντας και την ευθύνη για την κακή εικόνα του μονοθεσίου στην φετινή σεζόν.

Ο Key δεν θα αναπληρωθεί άμεσα, αλλά η θέση του θα καλυφθεί από τρεις διαφορετικούς ανθρώπους. Ο Κύπριος σύμβουλος των τεχνικών θεμάτων της ομάδας, Πίτερ Προδρόμου, θα αναλάβει τη θέση του επικεφαλής της αεροδυναμικής, ενώ ο Neil Houdey προάγεται σε υπεύθυνο σχεδιασμού και μηχανικής.

Τέλος, ο προσφάτως αναχωρήσαντας από την Ferrari, David Sanchez θα αναλάβει από την 1η Ιανουαρίου του 2024 τη θέση του υπεύθυνου απόδοσης του μονοθεσίου.

Φυσικά οι αλλαγές δεν μένουν μόνο στο τεχνικό τμήμα, καθώς δημιουργείται ο ρόλος του οργανωτικού διευθυντή, με τον Piers Thynne να παίρνει τα νέα καθήκοντα ώστε να βοηθήσει τον αγωνιστική διευθυντή της ομάδας, Andrea Stella.

Όπως αναφέρει η McLaren στην ανακοίνωση της, οι αλλαγές αυτές έρχονται σε συνέχεια των αναβαθμίσεων που έρχονται στο Woking, με πιο σημαντική την δημιουργία της νέας αεροδυναμικής σήραγγας, που αναμένεται να εγκαινιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Επίσης τονίστηκε ότι η βρετανική ομάδα έχει έρθει σε συμφωνία και με καινούρια στελέχη, με τις ανακοινώσεις, όπως αναφέρεται στο εν λόγω δελτίο τύπου, να αναμένεται να γίνουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
F1 - Saudi Arabian GP 2023 - Red Bull Racing Max Verstappen

Τα 10 πιο κυρίαρχα μονοθέσια στην ιστορία της F1

Next Article
Sebastien Ogier Rally Mexico 2023 Podium

Ogier: Έχω ακόμα το ίδιο πάθος για τους αγώνες

Related Posts