Ο Romain Grosjean αποκάλυψε πως παραλίγο να παρατήσει την καριέρα του ως οδηγός F1, για να γίνει σεφ.

Το 2009, ο νεαρός τότε Grosjean είχε έρθει στα μισά της σεζόν για να αντικαταστήσει τον Nelson Piquet Jr.

Για το 2010 όμως, η Renault προτίμησε να έχει στις τάξεις της τον Vitaly Petrov, αφήνοντας τον Γάλλο χωρίς θέση στη Formula 1.

Σε εκτενές άρθρο του στο The Players’ Tribune, ο νυν οδηγός της Haas εξήγησε τι συνέβη εκείνη την περίοδο, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά πως σκέφτηκε να γίνει σεφ, αφού είδε τις ελπίδες του για μία καριέρα στην F1 να διαλύονται:

«Περίμενα να έχω θέση στην ομάδα το 2010. Πίστευα πως τα είχα πάει καλά. Πίστευα πως είμαι στη σωστή κατεύθυνση. Αλλά, τα πολιτικά παιχνίδια στην F1 είναι αρκετά… συνηθισμένα, ας πούμε.

«Προσπάθησα να δω τον εαυτό μου ως rookie, να κρατήσω χαμηλό προφίλ. Αλλά μετά άκουσα πως ήμουν ‘αλαζόνας’. Και το θέμα είναι, πως αυτό δεν ήταν αλήθεια. Ήμουν απλώς ντροπή. Ήμουν ο εαυτός μου! Οπότε, κάποιοι άνθρωποι δε με συμπαθούσαν, φαντάζομαι, και στις 31 Ιανουαρίου, είχα ένα τηλεφώνημα από τον Eric Boullier, τον επικεφαλής της Renault

«Μου είπε: ‘Romain, λυπάμαι που στο λέω, αλλά ναι, έχουμε υπογράψει με τον Vitaly Petrov για φέτος.’ Έκλεισα το τηλέφωνο, νομίζοντας πως η καριέρα μου στην F1 τελείωσε. Και αμέσως, άρχισα να μαζεύω τα πράγματά μου.

«Το θέμα με μένα είναι πως, είμαι του σκεπτικού ή όλα, ή τίποτα. Όταν έκλεισα με τον Eric, η F1 πλέον για μένα δεν ήταν τα πάντα, αλλά το τίποτα. Κι αν δεν είχα θέση στην F1, πού θα πάω μετά; Ήμουν περισσότερο ονειροπόλος τότε, από ότι είμαι τώρα. Αλλά πίστευα στον εαυτό μου. Και πίστευα τόσο πολύ στον εαυτό μου, που πίστευα πως θα μπορούσα να αλλάξω καριέρα εκείνη τη μέρα.

«Πήρα το τρένο από τη Γενεύη στο Παρίσι. Πήρα τηλέφωνο την κοπέλα μου, που τώρα είναι σύζυγός μου, για να της πω ότι έρχομαι να την επισκεφθώ, και πως είχα νέα σχετικά με την καριέρα μου. Θα γινόμουν σεφ. Ναι, σεφ.

«Μεγάλωσα αγαπώντας το φαγητό. Έβλεπα τη μαμά μου να μαγειρεύει εκπληκτικά για την οικογένεια. Μπορώ ακόμα να θυμηθώ τις μυρωδιές από τα τυριά στην κουζίνα μας, τη γεύση της σοκολάτας για επιδόρπιο. Και επίσης, η σοκολάτα είναι η θρησκεία μου. Βάλτε το σε T-shirt αυτό.

«Δυστυχώς, ή και ευτυχώς, δεν έφτασα ποτέ σε αυτό το σημείο. Πήγα σε μία σχολή μαγειρικής στο Παρίσι. Πήγα στο κτήριο. Αλλά δεν με άφησα να εγγραφώ. Το πιστεύετε; Μου είπαν πως ήμουν πολύ μεγάλος. Πολύ μεγάλος! Ήμουν 24 χρονών! Οπότε, αυτό ήταν. Δεν θα ασχολούμουν με τη μαγειρική.»

Πηγή: f1.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X