Ο Andre Lotterer πήρε την pole position για το ePrix της Ρώμης, παρά το γεγονός ότι έκανε λάθος στον γρήγορο γύρο του.

Στο πρώτο group, ο da Costa ήταν ο ταχύτερος, οριακά μπροστά από τον Bird και τον di Grassi, με τους Vergne και D’Ambrosio να είναι μακριά. Μάλιστα, ο Vergne παραλίγο να χτυπήσει με τον Βραζιλιάνο της Audi, όταν εκείνος έκοψε απότομα και ανάγκασε τον di Grassi να βρεθεί ελάχιστα πίσω του, στο outlap.

Στο δεύτερο group, σχεδόν όλοι οι οδηγοί ήταν ταχύτεροι του πρώτου, με τον Lotterer να περνά 1ος, έξι δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τους Mortara και Frijns.

Το τρίτο group είχε αρκετό δράμα, αφού ο Sims είχε θέμα με το μονοθέσιό του, κάτι που τον ανάγκασε να μείνει μέσα στην πίστα. Η κόκκινη σημαία κυμάτισε άμεσα, βάζοντας μία ανάπαυλα στη διαδικασία. Ωστόσο, οι αγωνοδίκες έδωσαν τη δυνατότητα στους οδηγούς αυτού του group να κάνουν ακόμη έναν γρήγορο γύρο.

Όταν έγινε αυτό, ο Evans πέρασε 2ος γενικής, με τον Buemi πίσω του, στην 3η θέση.

Στο τέταρτο και τελευταίο group, Lopez και Vandoorne πέρασαν στην εξάδα της super pole, μαζί με τον Gunther.

Ως εκ τούτου, στη μάχη της pole position βρέθηκαν οι Lotterer, Evans, Lopez, Vandoorne, Gunther και Buemi, και είχε αρχίσει πλέον να ψιχαλίζει.

Με τους οδηγούς να βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον για τις προσπάθειές τους, η αγωνία ήταν στο κατακόρυφο. Κάθε οδηγός που περνούσε, ήταν και ταχύτερος του προηγούμενου, με την πίστα να στεγνώνει από ένα σημείο και μετά, κι αυτό έφερε τον Andre Lotterer στην pole position.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles