Ο Valentino Rossi δηλώνει έκπληκτος από τον ρυθμό και την ταχύτητα των Yamaha M1 στο Misano.

Τέσσερις εκ των πέντε πρώτων αναβατών την Παρασκευή στο Σαν Μαρίνο οδηγούν Yamaha, δείχνοντας πως οι Ιάπωνες έχουν αρκετές πιθανότητες να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα.

Πολλώ δε μάλλον ο Rossi, ο οποίος έχει να γευτεί σαμπάνια ως νικητής από το 2017.

Ο Ιταλός, μιλώντας μετά το πέρας του FP2, θεωρεί πως οι αναβαθμίσεις που έφερε η ομάδα έχουν αποδώσει καρπούς, τουλάχιστον για την εργοστασιακή μοτοσυκλέτα:

«Οι δύο μέρες δοκιμών που είχαμε μετά το Silverstone [στο Misano] αποδείχθηκαν θετικές για εμάς, γιατί δουλέψαμε πολύ σκληρά ειδικά πάνω στα νέα μέρη που φέραμε και, προσωπικά, θεωρώ πως αυτά έχουν επιφέρει μία βελτίωση.

«Αποφασίσαμε να εστιάσουμε σε αυτό. Κάναμε μία καλή αρχή, είχαμε μία καλή Παρασκευή. Φαίνεται πως οι αναβάτες της Yamaha είναι αρκετά ανταγωνιστικοί, κι αυτό αποτελεί έκπληξη.

«Είναι καλό αυτό, γιατί φαίνεται πως με διαφορετικά μέρη ανάμεσα σε μένα, τον Maverick και τις Petronas Yamaha, η μοτοσυκλέτα μας δουλεύει καλά στο Misano.

«Έχουμε πρόσφυση και στην επιτάχυνση δεν υστερούμε τόσο. Σε γρήγορο ρυθμό είμαστε καλοί, και σε ρυθμό το ίδιο.

«Είναι, επίσης, αλήθεια πως ο Quartararo και ο Franco [Morbidelli] έχουν το βασικό spec και είναι γρήγοροι. Είναι και το πώς θα ταιριάξουν η μοτοσυκλέτα με την πίστα.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X