Σαφώς ανεβασμένη η F1 επί Liberty Media, δηλώνει ο Carey – TotalRacing.gr

Ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Chase Carey, παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι οι θεατές της Formula 1 πιστεύουν ότι το σπορ είναι καλύτερο σε σύγκριση με την εποχή του Bernie Ecclestone.

Η Liberty Media προχώρησε στην εξαγορά των δικαιωμάτων της Formula 1 από την CVC Capital Partners το 2016, με τον Carey να αντικαθιστά τον Ecclestone. Ο Αμερικανός παρουσίασε κάποια αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία στους επενδυτές, σε σύσκεψη που έγινε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, τα οποία δείχνουν ότι οι θεατές πιστεύουν ότι η Formula 1 οδεύει προς την σωστή κατεύθυνση με την Liberty Media.

«Μας παροτρύνει από την συχνότητα που που οι φίλαθλοι εμπλέκονται στο σπορ καθώς αναστρέφουμε τις αρνητικές τάσεις που υπήρχαν στο σπορ τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια,» δήλωσε ο Carey.

«44% των μέσον θεατών έχει πιο πολύ ενδιαφέρον για την σεζόν του 2018 από ότι γι’αυτή του 2017, ενώ το 7% είχε πιο πολύ ενδιαφέρον για την περσινή σεζόν. 66% των θεατών πιστεύουν ότι η Formula 1 έχει βελτιωθεί σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια, ενώ το 15% πιστεύει ότι είναι χειρότερη. Επίσης το 67% πιστεύει ότι η Formula 1 βρίσκεται σε καλά χέρια με την Liberty Media, με το 10% να διαφωνεί.

Τα φετινά νούμερα τηλεθέασης της Formula 1 μπορεί να είναι χειρότερα από πέρσι αλλά οι θεατές στην πίστα έχουν αυξηθεί αρκετά, όπως δηλώνει ο Carey.

«Ο αριθμός των θεατών στις δύο πίστες που δεν είχαμε πέρσι, που είναι η Γαλλία και η Γερμανία, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Στην Γερμανία, ο promoter αναγκάστηκε να κατασκευάσει νέες κερκίδες ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην ζήτηση.»

Πηγή: racefans.net

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

Σχόλια

comments

Powered by Facebook Comments

About The Author

mm

Το motorsport είναι η αρρώστια μου. Σπουδάζω Διοίκηση Επιχειρήσεων και γράφω στο totalracing.gr.