Σαν να πάλευε για τον τίτλο ένιωσε ο Carlos Sainz στο τέλος του GP στο Άμπου Ντάμπι, όταν πάλευε για τον έναν βαθμό που θα του εξασφάλιζε την 6η θέση στη βαθμολογία.

Ο Sainz «φλέρταρε» από τα μισά της χρονιάς και μετά με την 6η θέση στην βαθμολογία των οδηγών, όμως το βάθρο που πήρε ο Pierre Gasly στη Βραζιλία τον άφησε πίσω από τον Γάλλο, με έναν αγώνα να απομένει.

Εκεί, ο οδηγός της Toro Rosso είχε επαφή στην εκκίνηση και έμεινε από νωρίς εκτός βαθμών, δίνοντας την ευκαιρία στον οδηγό της McLaren να «αρπάξει» την πολύτιμη 6η θέση, που θα σφράγιζε δίκαια μία εξαιρετική χρονιά για τον Ισπανό.

Έχοντας ανάγκη μόλις έναν βαθμό για να το πετύχει αυτό, ο Sainz έφτασε στον τελευταίο γύρο να παλεύει με τον αποχωρήσαντα Nico Hulkenberg για την 10η θέση, και με 10 στροφές να απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος, κατάφερε να περάσει τον πρώην teammate του.

Ο ίδιος μίλησε για αυτή τη μάχη:

«Ήταν ο πιο συναρπαστικός τελευταίος γύρος που έχω κάνει – ήταν σαν να πάλευα για το πρωτάθλημα!

«Έφτασα αρκετά κοντά στον Nico ώστε να μπορώ να κάνω την κίνηση να τον περάσω στην Στροφή 9, και μετά αποφάσισα να το αφήσω και να προσπαθήσω ξανά στην 11.

«Αλλά δεν βγήκα καλά από την 10, οπότε δεν ήμουν κοντά στην 11.

«Είδα ένα κενό στην εσωτερική, αλλά ήταν πραγματικά πολύ μικρό. Αλλά όπως και με την προσπέραση στον Perez, σκέφτηκα ‘ΟΚ, αν δούλεψε με εκείνον, θα δουλέψει και με τον Nico’. Οπότε το έκανα και πέτυχε.

 

«Είναι τρελό που φτάσαμε στο τέλος του πρωταθλήματος με μόνο μία ευκαιρία να κάνουμε το προσπέρασμα.»

Πηγή: autosport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles