Sainz: Με εξέπληξε το μονοθέσιο στο ατύχημα

Sainz
GP DELL’EMILIA ROMAGNA F1/2022 – GIOVEDI’ 21/04/2022 credit: @Scuderia Ferrari Press Office

Ένας εκ των μεγάλων χαμένων των κατατακτήριων δοκιμών για τον αγώνα sprint του GP της Emilia Romagna ήταν ο Carlos Sainz, o οποίος κατετάγη μόλις δέκατος, μετά το ατύχημα του στην διάρκεια του Q2.

O Sainz φυσιολογικά ήταν απογοητευμένος μετά το τέλος της διαδικασίας, δεδομένου ότι έδειχνε πως είχε τον ρυθμό ώστε να διεκδικήσει την pole position, που κατέληξε στα χέρια του Max Verstappen. Οι μεικτές συνθήκες στην Ίμολα δυσχέραναν το έργο όλων των οδηγών την Παρασκευή, με τον Ισπανό οδηγό της Ferrari να πέφτει θύμα της συγκυρίας αλλά και της λανθασμένης του εκτίμησης, που τον έστειλε στον τοίχο, στην έξοδο της δεύτερης Rivazza, πριν την ευθεία εκκίνησης τερματισμού.

Μέχρι την έξοδο του ο Sainz είχε κατορθώσει να γράψει έναν αρκετά γρήγορο γύρο, που εν τέλει του έδωσε την πρόκριση για το Q3. Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι το ατύχημα του, που προκάλεσε και την κόκκινη σημαία, ουσιαστικά όρισε την συνέχεια της διαδικασίας, μιας και στην διάρκεια της διακοπής άρχισε να βρέχει και πάλι, με αποτέλεσμα να μην σημειωθούν βελτιώσεις στους χρόνους των υπολοίπων οδηγών.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών ο Sainz επεσήμανε, ότι δεν πίεζε στο απόλυτο όριο όταν βρέθηκε εκτός πίστας και παράλληλα ότι είχε τον ρυθμό προκειμένου να βρεθεί στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Το έργο του Ισπανού λοιπόν θα είναι δύσκολο για το υπόλοιπο του τριημέρου, σε έναν αγώνα που είναι ιδιαίτερα σημαντικός και για τον ίδιο, καθ’ ότι έπεται λίγες μόλις μέρες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με την Scuderia, για δύο ακόμα χρόνια, μέχρι το 2024.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Carlos Sainz:

«Ο στόχος μου ήταν να πραγματοποιήσω έναν γρήγορο γύρο, γνωρίζοντας ότι η βροχή ήταν προ των πυλών. Ειλικρινά, γνώριζα ότι βρισκόμουν στις δύο πρώτες θέσεις καθ’ όλη την διάρκεια της διαδικασίας, επομένως δεν πίεζα τόσο σκληρά. Το μονοθέσιο με εξέπληξε στην στροφή εκείνη και έχασα τον έλεγχο του.

«Είναι ξεκάθαρο ότι είναι δύσκολες οι συνθήκες στην πίστα, έκανα ένα οδηγικό λάθος το οποίο θα μου κοστίσει στην συνέχεια του τριημέρου. Τουλάχιστον προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά, έχω στην διάθεση μου τον αγώνα sprint και τον κυρίως αγώνα της Κυριακής για να επανορθώσω. Προκάλεσα σημαντική ζημιά στο μονοθέσιο, δεν θα είναι εύκολο το βράδυ για τους μηχανικούς μου.

«Επομένως τους ζητώ συγγνώμη για την πρόσθετη δουλειά που τους έδωσα, τώρα είναι η στιγμή να επικεντρωθώ στην αυριανή μέρα. Στόχος μου είναι να προχωρήσω μπροστά και να κατακτήσω κάποιους βαθμούς. Δεν έχει τελειώσει ο αγώνας, είναι Παρασκευή ακόμα, υπάρχει χρόνος. Προφανώς με ενοχλεί αυτό που συνέβη, διότι θα είχαμε περάσει εύκολα στο Q3 και στο βρεγμένο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article
Rovanpera 1η Μέρα

Rally Κροατίας - 1η Μέρα: Ιπτάμενος Rovanpera, θέματα οι υπόλοιποι

Next Article

GP Πορτογαλίας - FP3: Πέρασε μπροστά ο Oliveira

Related Posts