Sainz: Να είμαι από την αρχή στην μάχη του τίτλου το 2023

Sainz
1 – GP GIAPPONE F1/2022 – GIOVEDI’ 06/10/2022 credit: @Scuderia Ferrari Press Office

Ο Carlos Sainz διανύει μια σεζόν με αρκετές διακυμάνσεις, όπως άλλωστε και η ομάδα του, με τον Ισπανό να έχει ήδη στρέψει το ενδιαφέρον του στο 2023, όπου θα ήθελε να βρίσκεται στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ο Sainz βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πέμπτη θέση της κατάταξης των οδηγών, πίσω και από τον George Russell της Mercedes, σε μια χρονιά όπου μεταξύ άλλων πέτυχε την πρώτη νίκη της καριέρας του, στο Silverstone. Από την άλλη πλευρά ωστόσο, σειρά άτυχων συμβάντων και λαθών τον έχουν φέρει στην συγκεκριμένη θέση, η οποία θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι αναντίστοιχη των δυνατοτήτων της Ferrari.

Ο Sainz έχασε αρκετό έδαφος στο πρώτο κομμάτι της χρονιάς, με δύο εγκαταλείψεις στους τέσσερις πρώτους αγώνες και από νωρίς βρέθηκε να υπολείπεται βαθμολογικά από την κορυφή της κατάταξης. Στην συνέχεια οι εμφανίσεις του βελτιώθηκαν αισθητά, είχε άλλωστε σε αρκετές περιπτώσεις ρυθμό εφάμιλλο με τον ομόσταβλο του, Charles Leclerc, με αποκορύφωμα την νίκη του βεβαίως.

Η δίνη στην οποία περιήλθε η Scuderia, από κάθε άποψη, δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τον ίδιο τον Ισπανό και το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας πλέον σχετίζεται με την καλύτερη δυνατή ολοκλήρωση της σεζόν που ολοκληρώνεται τον επόμενο μήνα. Σε δηλώσεις του στην Ισπανική εφημερίδα “AS”, ο Sainz έδωσε το σύνθημα περί επικέντρωσης του στο 2023, όπου και φιλοδοξεί να παλέψει ευθύς εξ αρχής για τον τίτλο, δοθέντος του κατάλληλου αγωνιστικού πακέτου φυσικά από την Ferrari.

Αναλυτικά όσα επεσήμανε ο Carlos Sainz:

«Ο στόχος μου είναι να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής κάποια μέρα. Ευελπιστώ ότι αν έχουμε ένα καλό μονοθέσιο και την ερχόμενη σεζόν, θα μπορέσω να είμαι στην μάχη από την αρχή. Όχι να βρεθώ εκτός της διεκδίκησης από το πρώτο μισό, διότι γνωρίζω πως εφόσον βρίσκομαι στην μάχη, έχω την δυνατότητα να παραμείνω σε αυτή. Αυτός είναι ο στόχος μου.

«Στην Ferrari δουλεύουμε να βελτιώσουμε το μονοθέσιο μας αφενός, αφετέρου να βελτιωθούμε ως ομάδα, ώστε αν η ευκαιρία παρουσιαστεί ξανά την ερχόμενη σεζόν, να μην την αφήσουμε να γλιστρήσει από τα χέρια μας. 

Ο Sainz έκανε επίσης νήξη στον έτερο Ισπανό του grid και παιδικό του ήρωα, Fernando Alonso, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την εμπειρία που έχει χτίσει, συμμετέχοντας πλέον για όγδοη σεζόν στο πρωτάθλημα της F1, τονίζοντας ότι από εκείνον αντλεί έμπνευση να γίνεται καλύτερος, ασχέτως των χρόνων που περνούν.

«Πρέπει να βρίσκομαι κατά κάποιο τρόπο κοντά στην οδηγική ωριμότητα, όταν όμως βλέπεις οδηγούς σαν τον Fernando, που επανεφευρίσκουν τους εαυτούς τους χρόνο με τον χρόνο, νομίζω ότι αυτού του είδους η ωριμότητα δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Κάθε χρόνο που βρίσκεσαι στην F1 γίνεσαι καλύτερος, μαθαίνεις περισσότερα. Ναι, τα οκτώ χρόνια εμπειρίας βοηθούν, όμως θα συνεχίσω να μαθαίνω νέα πράγματα.»

Ακούστε το επεισόδιο του Undercut, με τον σχολιασμό των όσων έλαβαν χώρα στο GP Ιαπωνίας:

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
11
Shares
Previous Article
Rins GP Αυστραλίας αγώνας

GP Αυστραλίας - Αγώνας: Rins στον αγώνα της χρονιάς

Next Article
USGP

F1 - GP Η.Π.Α: Το πρόγραμμα και η τηλεοπτική κάλυψη

Related Posts