Ο αναβάτης της Yamaha Jorge Lorenzo δήλωσε ότι η τρίτη θέση πίσω από τις Ducati «είναι σχεδόν σαν νίκη».

Μαζί με τον teammate του Valentino Rossi, ο Lorenzo πάλεψε με τις Ducati στην αρχή του αγώνα αλλά πιστεύει ότι η τρίτη θέση ήταν η καλύτερη που μπορούσε να πάρει μετά τους δύσκολους αγώνες που είχε.

«Προφανώς όταν έχεις νικήσει τόσους αγώνες όσους εγώ, η τρίτη θέση δεν είναι σαν νίκη,» δήλωσε. «Αλλά μπορούμε να αισθανθούμε ότι αυτή η τρίτη θέση είναι σαν νίκη γιατί οι Ducati ήταν σε άλλο πλανήτη στο τεστ, το Σαββατοκύριακο και στο δεύτερο μισό του αγώνα.

«Τερματίζοντας τρίτος, μόλις 2 δευτερόλεπτα από τον πρώτο, είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και είμαστε ικανοποιημένοι. Είμαι πολύ χαρούμενος, ακόμα και με το πίσω ελαστικό που έχανε αρκετή πρόσφυση στο τέλος.

«Μαζέψαμε λίγο την διαφορά από τον Marquez, κάτι που είναι σημαντικό, και όλα μπορούν να συμβούν, καθώς όπως είδαμε από την χθεσινή πτώση του Marc θα μπορούσε να έχει τραυματιστεί σοβαρά. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να έχεις και τύχη σε αυτό το πρωτάθλημα.»

Όταν ρωτήθηκε για την φόρμα του τελευταία, ο Lorenzo απάντησε: «Μία μαύρη περίοδος, όχι; Οι τελευταίοι τρεις αγώνες, μία μαύρη περίοδος. Δεν πήρα πολλούς βαθμούς και δεν είχα καλή αίσθηση.

«Επιτέλους ένα καλό Σαββατοκύριακο, καλές κατατακτήριες, καλό αγώνα. Στην αρχή ο Iannone δεν ήταν όσο γρήγορος όσο περίμενα, αλλά μετά αντί να πάει αργά πήγαινε όλο και πιο γρήγορα με τα μαλακά ελαστικά.

«Έτσι αυτό ήταν μία μεγάλη έκπληξη. Δεν ήμασταν τόσο πίσω όσο περιμέναμε, και αυτό είναι καλό σημάδι, γιατί η πίστα βόλευε αυτούς.»

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles