Schwantz - H Suzuki πρέπει να σκεφτεί την επιλογή του Iannone

Την πρόσληψη του Andrea Iannone για το πρωτάθλημα του 2017 πρέπει να σκεφτούν οι άνθρωποι της Suzuki, εάν αυτός μείνει ελεύθερος από την Ducati, σύμφωνα με τον πρωταθλητή του 1993 και επί χρόνια αναβάτη της ιαπωνικής ομάδας, Kevin Schwantz.

Με το μέλλον των 2 οδηγών της Ducati, να κρίνεται αβέβαιο μετά και την πρόσληψη του Jorge Lorenzo στην ιταλική ομάδα από το 2017, υπάρχουν αρκετές φήμες που θέλουν τους Iannone και Doviziozo να είναι στα υπόψιν για μια θέση στην εργοστασιακή ομάδα της Suzuki, ειδικά στην περίπτωση που ευοδωθεί το σενάριο που θέλει τον Maverick Vinales να κάνει το άλμα προς τη κενή θέση της Yamaha.

Έτσι, ο Kevin Schwantz, αναφερόμενος με δηλώσεις του στο θέμα αυτό, τόνισε πως θα επέλεγε τον Andrea Iannone για να αντικαταστήσει ή ακόμη και να πλαισιώσει τον Vinales στη Suzuki. Πιο αναλυτικά ο πρώην πρωταθλητής με τη Suzuki, δήλωσε:

“Νομίζω πως ο Iannone έχει ακόμη μπροστά του, τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του. Θα ήθελα να έχω στην ομάδα μου έναν άνθρωπο με συγκεκριμένη συμπεριφορά και πολλή καρδιά και θα ήταν το καθήκον μου, να του δώσω τα ηνία της ομάδας και να τον πλαισιώσω με έναν ήρεμο και μεθοδικό μηχανικό. Θα διάλεγα αυτόν σε αντίθεση με κάποιον που θα έπρεπε να εμψυχώνω συνεχώς.”

Επίσης, ο Schwantz έδωσε τη συμβουλή του στη Suzuki να προσλάβει τον Iannone δίπλα στον Vinales, ενώ στην περίπτωση που ο τελευταίος θα πήγαινε στη Yamaha, θα κρατούσε στην ομάδα τον Aleix Espargaro:

“Εάν ο Maverick φύγει, τότε η αξία του Aleix θα ανεβεί. Είναι έναν ικανός αναβάτης και θα ήταν στην καλύτερη θέση να υπολογίσει την πρόοδο της ομάδας από την μία χρονιά στην επόμενη. Επίσης, εάν πάρεις έναν αναβάτη όπως είναι ο Iannone, τότε ο Aleix είναι ένας καλός κι αξιόπιστος ομόσταβλος για έναν νέο αναβάτη. Μπορεί να έχουν περίπου την ίδια ηλικία, αλλά ο Aleix έχει περισσότερη εμπειρία σε αυτό το επίπεδο. Οπότε ο Iannone μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη συνεργασία και να βελτιώσει την απόδοση του στους αγώνες.”

Όταν ρωτήθηκε εν συνεχεία για το αν θεωρεί τον Doviziozo ή τον Pedrosa, καλές επιλογές για τη Suzuki, o Schwantz απάντησε: “Ο Dovi είναι καλός, σταθερός και θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι πιο ψηλά στο πρωτάθλημα. Είναι φοβερά άτυχος φέτος. Αλλά θα τον σκεφτόμουν μόνο στην περίπτωση που θα μείνει στην ομάδα ο Vinales. Δεν θα διάλεγα να έχω μια ομάδα με τον Doviziozo και τον Espargaro επειδή έχουν τα ίδια στοιχεία. Πείρα και σταθερότητα. Δεν έχουν όμως την επιθετικότητα του Iannone.

” O Dani θα ήταν ένα βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση για τη Suzuki. Μου αρέσει πάρα πολύ και στην καλή του μέρα είναι ένας αναβάτης που μπορεί να κερδίσει τους πάντες. Αλλά είναι ήδη 30 και έχει φτάσει στο σημείο που θέλει όλα να είναι τέλεια για να μπορέσει να αποδώσει. Προσωπικά, είχα πάνω από 100 αγώνες σε αυτό το επίπεδο και ο αριθμός των αγώνων που είχα τέλεια μοτοσικλέτα ήταν μικρότερος από τον αριθμό των δακτύλων του ενός χεριού. Θα ήθελα να χτίσω την ομάδα μου με ένα ανερχόμενο αστέρι που οι καλές του ημέρες είναι μπροστά του και τον Aleix για να έχω μια σταθερή βάση.”

Τέλος, ο Schwantz επανέλαβε την άποψη του, πως η Suzuki πρέπει να κάνει τα πάντα για να διατηρήσει τον Maverick Vinales στο ρόστερ των οδηγών της εργοστασιακής ομάδας της, τονίζοντας πως αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό:

“Η Suzuki έλειπε για 4 χρόνια και έχει επιστρέψει εδώ κι ενάμισι χρόνο, όσο δηλαδή είναι στο Moto GP και ο Maverick. Είναι δηλαδή στο ίδιο σημείο. Για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τώρα, προσωπικά θα πλήρωνα τον Maverick όσο χρειάζεται για να τον κάνω να μείνει. Έχουν μία μοτοσικλέτα, με την οποία έχει συνηθίσει πλέον.

“Το συγκρίνω με τη δική μου περίπτωση. Έπρεπε η Suzuki να φέρει στην ομάδα, άσους όπως ο Lawson ή ο Gardner για να βελτιώσουν την μοτοσικλέτα επειδή είχαν περισσότερη εμπειρία; Όχι, νομίζω πως πρέπει να εμπιστευτείς έναν νέο τύπο, που έχει αποδείξει ότι μπορεί να είναι σταθερά γρήγορος και να έχει μεγάλη καρδιά, Μετά αποφασίζεις ποιος θέλεις να είναι ο δεύτερος αναβάτης σου.”

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles