Ο Fabio Quartararo χειρουργήθηκε με επιτυχία στο δεξί του χέρι, και φαίνεται πως θα προλάβει να αγωνιστεί στο προσεχές GP της Καταλωνίας.

Ο νεαρός αναβάτης ένιωθε ενοχλήσεις στον δεξιό του βραχίονα κατά τη διάρκεια του GP στο Mugello, με αποτέλεσμα να επισκεφθεί τον Δρ. Xavier Mir.

Η διάγνωση έγινε άμεσα: σύνδρομο διαμερίσματος στον δεξιό του βραχίονα, κάτι που χρήζει μία μικρής επέμβασης για να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα.

Η επέμβαση έγινε σήμερα στη Βαρκελώνη, και ο rookie της Petronas Yamaha αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για ένα 24ωρο, προτού ξεκινήσει ο δρόμος της επιστροφής στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, σε περίπου δύο εβδομάδες από τώρα.

Ο ίδιος μίλησε για το τι συνέβη μετά την Κυριακή του αγώνα:

«Είναι μία επέμβαση που δεν είχαμε προγραμματίσει, αλλά αποφασίσαμε να την κάνουμε μετά από συζήτηση με τον Δρ. Xavier Mir αφού ολοκληρώθηκε το Ιταλικό GP.

«Αυτό που ένιωσα την Κυριακή δεν ήταν φυσιολογικό, κι αυτό μας προειδοποίησε για κάποιο θέμα με τον βραχίονα.

«Προτίμησα να γίνει τώρα αυτό, για να αποφύγουμε τυχόν εκπλήξεις στο μέλλον και για να το αφήσουμε πίσω μας για το υπόλοιπο της σεζόν.

«Ήταν μία μικρή επέμβαση και την έχουν κάνει αρκετοί αναβάτες, και έγινε από έναν ειδικό στο είδος.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Δρ. Mir και την ομάδα του για την δουλειά τους. Ανυπομονώ για το Καταλανικό GP την επόμενη εβδομάδα!»

Από τη μεριά του, ο Δρ. Mir δήλωσε:

«Χθες, ο Fabio ήρθε για εξέταση και κάναμε αξονική, η οποία έδειξε πως είχε σύνδρομο διαμερίσματος στον δεξί του βραχίονα. 

«Με το που έγινε η διάγνωση, αποφασίσαμε να απελευθερώσουμε τον καμπτήρα. Η σημερινή επέμβαση πήγε καλά – τώρα ο Fabio θα περάσει πρόγραμμα αποθεραπείας για να αποφευχθεί κάποια φλεγμονή και θα μείνει στο νοσοκομείο για 24 ώρες. 

«Σε 1-2 μέρες, θα ξεκινήσει φυσιοθεραπεία και ελπίζουμε να είναι έτοιμος να τρέξει στο Καταλανικό GP.»

Πηγή: motogp.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles