Σε συζητήσεις με τη Ferrari για τον ρόλο του οδηγού εξέλιξης ο Kubica

Ο Robert Kubica βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Ferrari για να αναλάβει τον ρόλο του οδηγού εξέλιξης στην ιταλική ομάδα από το 2019.

Ο Πολωνός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Williams, σε ρόλο δοκιμαστή, και πιέζει για να βρεθεί στο grid του 2019 με την βρετανική ομάδα, στο πλάι του George Russell.

Έχει τονίσει όμως πολλάκις πως δεν προτίθεται να περιμένει πολύ για την τελική απόφαση του Grove, και με τις πιθανότητές του να κάνει το comeback να μειώνονται συνεχώς, εξετάζει τις εναλλακτικές του.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του motorsport.com, μία εξ αυτών είναι και η ανάληψη καθηκόντων οδηγού εξέλιξης στη Ferrari, αρχής γενομένης από το 2019.

Οι Ιταλοί έχασαν τόσο τον Antonio Giovinazzi (που μεταβαίνει στη Sauber), όσο και τον Daniil Kvyat (που επιστρέφει στην Toro Rosso), επομένως αναζητούν έναν οδηγό να αναλάβει αυτό το πόστο, που αφορά δουλειά στον προσομοιωτή. Είναι σημαντικό να τονιστεί πως, σε περίπτωση απουσίας ενός εκ των Vettel-Leclerc, ο Πολωνός δεν θα μπορέσει να τους αντικαταστήσει, και θα κληθεί εκ νέου ο Giovinazzi.

Με αυτόν τον τρόπο, ο ίδιος θα κάνει και το βήμα προς το Μαρανέλο, έξι χρόνια μετά την συμφωνία που είχε με τον Stefano Domenicali για τη σεζόν του 2012, που όμως δεν τελεσφόρησε εξαιτίας του ατυχήματος που είχε ο Kubica τον Φεβρουάριο του 2011.

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
10
Shares
Previous Article

Ανακοινώθηκαν οι επιλογές ελαστικών για το GP Βραζιλίας

Next Article

Checking The Pacenotes - Season 3 - Rally Ισπανίας

Related Posts