Ο Tommi Makinen αποκάλυψε ότι ο έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τον Kris Meeke για το 2019, αφού ψάχνει αντικαταστάτη για τον Esapekka Lappi, που κατά πάσα πιθανότητα φεύγει από την ομάδα.

Ο Φινλανδός ψάχνει να βρει τον αντικαταστάτη του Lappi, που όλα δείχνουν ότι οδεύει προς το στρατόπεδο της Citroen για την νέα χρονιά. Ο Lappi ξεκίνησε την καριέρα του στο WRC με την Φινλανδική ομάδα στο Rally Πορτογαλίας το 2017, ενώ πήρε και την πρώτη του νίκη στο Rally Φινλανδία την ίδια χρονιά.

Ο Meeke ήταν πολύ κοντά στην Toyota το 2015, όταν η ομάδα ακόμα προετοιμαζόταν για την είσοδο της στο WRC αλλά επέλεξε να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Citroen.

Ο Βόρειοιρλανδός έμεινε χωρίς ομάδα μετά το Rally Πορτογαλίας, όταν ο Pierre Boudar αποφάσισε να λύσει την μεταξύ τους συνεργασία μετά και το ατύχημα που είχε την δεύτερη μέρα του αγώνα.

«Έχω μιλήσει με τον Kris, ίσως είναι μία επιλογή μας, μία πιθανότητα. Θα μιλήσουμε με την Toyota στην Ιαπωνία και θα δούμε όλες τις επιλογές μας. Είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία πρόσφατα,» δήλωσε ο Makinen.

«Σίγουρα ο Kris είναι ένας πολύ γρήγορος οδηγός, μερικές φορές υπερβολικά γρήγορος. Αλλά πιστεύω ότι έχει την ηλικία και την εμπειρία, και όλα για να τα πάει καλά. 

Ο Makinen ανησυχεί για την σχέση που θα έχουν οι Tanak-Meeke καθώς και οι δύο είναι οδηγοί που θέλουν να κερδίζουν συνέχεια.

«Αυτό είναι ένα θέμα: Ξέρω ότι ο Kris είναι ένας οδηγός που θέλει να κερδίζει. Συνέχεια. Και ήδη έχουμε έναν οδηγό που θέλει να κερδίζει συνέχεια.

«Πως θα είναι ο συνδυασμός αυτών των δύο; Αλλά νομίζω ότι δεν θα είναι κάτι δραματικό. Θα δούμε τι θα γίνει, αλλά σίγουρα ο Kris είναι ένας πολύ γρήγορος οδηγός.»

Ο Ott Tanak έχει συμβόλαιο με την Toyota και για το 2019, ενώ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί και η ανανέωση της συνεργασίας με τον Jari-Matti Latvala για ακόμα μία χρονιά.

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles