Σε συζητήσεις με την SRT ο Andrea Dovizioso

Ο Andrea Dovizioso φαίνεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με την Sepang Racing Team για μια θέση στο grid του MotoGP από την ερχόμενη σεζόν.

Ο Ιταλός, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει πολλαπλά tests για την Aprilia, φαίνεται να συζητά πλέον με την Ασιατική ομάδα για μια εκ των θέσεων, καθώς πλέον το πιθανέστερο σενάριο θα βρει τον Franco Morbidelli στην εργοστασιακή Yamaha, αφήνοντας την SRT χωρίς αναβάτες.

Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν δύσκολες για την SRT. Ο ονομαστικός χορηγός της, η Petronas, δεν ανανέωσε το συμβόλαιό της και έτσι η ομάδα είδε τον μελλοντικό προϋπολογισμό της να μειώνεται δραματικά, κάτι που την οδήγησε στην απόφαση να αποσυρθεί από τα Moto2 και Moto3 και να παραμείνει μόνο στο MotoGP. Πλέον ο μεγάλος χορηγός της ομάδας θα είναι η Ιταλική εταιρεία ενέργειας, WithU. Η εταιρεία είναι ήδη χορηγός της ασιατικής ομάδας στο MotoE.

Οι δύο αυτές εξελίξεις έκαναν τον Dovizioso ιδιαίτερα ελκυστικό. Αρχικά, η έλευση Ιταλικού ονομαστικού χορηγού έφερε άμεση πίεση για έναν αναβάτη από την ίδια χώρα, ενώ η απόσυρση της ομάδας από τις μικρότερες κατηγορίες θα βρει πιθανότητα τον Darryn Binder στην σέλα μιας εκ των YZR-M1, ο οποίος θα κάνει την μεγάλη μετάβαση από το Moto3 απευθείας στο MotoGP. Η ομάδα θα ευνοούνταν έτσι από την ύπαρξη και ενός αναβάτη με πολλή εμπειρία δίπλα στον νεαρό Νοτιοαφρικανό.

Ο Andrea Dovizioso τον τελευταίο καιρό αμφιταλαντευόταν σχετικά με την πλήρη δέσμευση με την Aprilia για μια θέση αναβάτη αγώνων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του εξωτερικού, η Piaggio, στην οποία ανήκει η Aprilia, δεν ήταν πρόθυμη να καλύψει τις οικονομικές ανάγκες του Ιταλού και έτσι ο 35χρονος παρέμεινε στον ρόλο του δοκιμαστή. Πλέον η SRT, με την βοήθεια της WithU, γίνεται κατανοητό ότι θα μπορέσει να διαθέσει το ποσό που ζητά ο Ιταλός.

Με την άμεση λύση του συμβολαίου του Maverick Vinales με την Monster Yamaha, ο οποίος ειρωνικά επιβεβαιώθηκε από την Aprilia χθες, το domino των εξελίξεων μπορεί να δει τον Dovizioso στην SRT δίπλα στον Valentino Rossi για το υπόλοιπο της σεζόν, μετά το Βρετανικό Grand Prix βέβαια.

Πηγή: The-Race.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
25
Shares
Previous Article
Vinales Yamaha

Οριστικά εκτός Yamaha o Maverick Vinales

Next Article

F1: Το πρόγραμμα και η τηλεοπτική κάλυψη του GP Βελγίου

Related Posts