Ο επικεφαλής των θεμάτων motorsport της Audi δήλωσε ότι έχουν γίνει συζητήσεις με τον Robert Kubica για το 2020 για μία θέση στο DTM.

Η επιστροφή του 34χρονου Πολωνού στην Formula 1 φέτος έχει αποδειχθεί δύσκολη. Ο Kubica έχει δυσκολευτεί να φτάσει την επίδοση του teammate του, George Russell, παρ’ όλο που και οι δύο βρίσκονται… δεμένοι στις τελευταίες θέσεις του grid, ένα αποτέλεσμα των χαμηλών δυνατοτήτων της FW42.

Κάθε αγώνας που περνά μειώνει κι άλλο τις πιθανότητες του Πολωνού να παραμείνει στην Formula 1 και έτσι είναι λογικό το ενδιαφέρον του στο να συνεχίσει την καριέρα του σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα. Ο Dieter Gass μίλησε στο Autosport το περασμένο Σαββατοκύριακο, στον αγώνα του DTM στο Nurburgring:

«[Ο Kubica] είναι σίγουρα ένας ενδιαφέρων οδηγός για το DTM γενικά. Είναι λίγο νωρίς για να σχολιάσουμε τις λεπτομέρειες σχετικά με τους εργοστασιακούς οδηγούς μας. Όμως, εάν κοιτάξω την περσινή σεζόν, νομίζω ότι μια από τις διαφορές μας που μας επέτρεψαν να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα κατασκευαστών ήταν ότι είχαμε ένα πολύ δυνατό και ισορροπημένο line-up οδηγών.»

«Καθένας από τους οδηγούς μας μπόρεσε να ανέβει στο βάθρο ή να σκοράρει πολλούς βαθμούς, οπότε δεν είναι εύκολο να συνεχίσουμε χωρίς κάποιον από αυτούς στο τέλος της μέρας.»

«Προσωπικά δεν έχω μιλήσει με τον Kubica, αλλά έχω μιλήσει με τον εκπρόσωπό του. Βλέπει κανείς ότι το ενδιαφέρον για το DTM αυξάνεται, ακόμα και από τις κατηγορίες οι οποίες υποτίθεται ότι είναι «πάνω» από το DTM και νομίζω ότι αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι.»

Στην Μόντσα και με την Williams να βρίσκεται ακόμα στην διαδικασία της απόφασης σχετικά με το δικό της line-up για το 2020, ο Kubica δήλωσε ότι έχει «καθαρή εικόνα» των επιλογών του για του χρόνου, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες:

«Νομίζω ότι έχω μια καθαρή εικόνα του τι είναι δυνατόν, τι αδύνατον και του τι θα ήθελα να κάνω. Κάποια στιγμή θα παρθούν κάποιες αποφάσεις και το πιο πιθανό είναι ότι μόλις αυτή η απόφαση παρθεί, θα υπάρξει και μια απόφαση από μεριάς μου σχετικά με το τι μπορεί να κάνω ή τι δεν θα κάνω του χρόνου.»

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles