Σημαντική και ίσως τελευταία αναβάθμιση για τη φετινή Renault στο GP Γερμανίας

Η Renault ετοιμάζεται να φέρει στο GP της Γερμανίας μια σημαντική αναβάθμιση για το μονοθέσιό της, η οποία ίσως αποτελέσει την τελευταία σημαντική εξέλιξη για το φετινό μονοθέσιο της ομάδας.

Με την Γαλλική ομάδα να βρίσκεται στην 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και τη μάχη στο midfield να μαίνεται πιο έντονη από ποτέ, η Renault θα εισάγει στο Hockenheim μια νέα εμπρός αεροτομή, με στόχο να βελτιώσει τα αδύναμα σημεία του μονοθεσίου.

Ο Nick Chester, επικεφαλής του τμήματος σασί της Renualt, αναφέρει: «Θα δείχνει κάπως διαφορετική στην περιοχή του ρύγχους και των πτερυγίων. Έχει κάποια λίγο διαφορετικά χαρακτηριστικά, έτσι θα αλλάξει την ισορροπία μεταξύ της εισόδου της στροφής και τις μέσης ταχύτητας στροφές έναντι των γρήγορων στροφών.

«Είναι μια ενδιαφέρουσα δοκιμή για εμάς. Ευελπιστώ να φέρει κάποια απόδοση στο μονοθέσιο, αλλά συχνά όταν αλλάζεις τα χαρακτηριστικά της εμπρός αεροτομής, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος μέχρι να τη δοκιμάσεις».

Ο Chester άφησε να εννοηθεί πως αυτή θα είναι η τελευταία μεγάλη αναβάθμιση για τη φετινή Renault στην εμπρός πτέρυγα, καθώς θεωρούν πως είναι πλέον καιρός να επικεντρώσουν τις δυνάμεις τους στην επόμενη σεζόν και τις νέες πλέον εμπρός αεροτομές.

«Έχει να κάνει με τον απαιτούμενο χρόνο. Ας πούμε ότι θέλαμε να φτιάξουμε μια νέα εμπρός αεροτομή στη σήραγγα, με το χρόνο που θα χρειαζόμασταν για να την εξελίξουμε και με το χρόνο που  θα ξοδεύαμε να τη σχεδιάσουμε, να τη φτιάξουμε θα φτάναμε πολύ αργά στη σεζόν.

«Ίσως υπάρξουν κάποιες αλλαγές σε αυτή την πτέρυγα, μα πιθανότατα αλλαγές αντί για μια εντελώς καινούργια εμπρός αεροτομή».

Ο οδηγοί της ομάδας από την πλευρά τους ευελπιστούν οι αλλαγές στο μονοθέσιο να τους βοηθήσουν όχι μόνο να περάσουν καθαρά μπροστά από τη Haas σε θέμα απόδοσης, αλλά να πλησιάσουν και τους πρωτοπόρους.

Συγκεκριμένα, ο Carlos Sainz δηλώνει: «Έχουμε μερικά πράγματα που έρχονται που θα πρέπει να φέρουν πιο κοντά στη Haas, μα εν τέλει στους τρεις πρώτους που είναι ακόμη ο στόχος μας υπό μια έννοια.

«Η Haas ήταν μια έκπληξη, αλλά ο στόχος της Renault είναι να κοιτά ακόμη πιο μπροστά, στη Red Bull και τη Ferrari, να προσπαθήσει να βρεθεί πιο κοντά τους».

Ο Nico Hulkenberg προσθέτει πως η φύση των επόμενων αγώνων σε Γερμανία και Ουγγαρία μπορεί να στρέψει την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του, έναντι της Haas.

«Αυτοί οι τρεις αγώνες (Γαλλία, Αυστρία, Βρετανία), αυτές οι πίστες ήταν κομμένες και ραμμένες για το αυτοκίνητό τους.

«Έχουμε ακόμη ένα καλό μονοθέσιο. Υπάρχουν ακόμη πράγματα στη γραμμή παραγωγής που θα εισαχθούν τα επόμενα Σαββατοκύριακα και έρχονται πίστες που μας ταιριάζουν περισσότερο απ’ ότι στη Haas.

Διαβάστε το έβδομο τεύχος του TotalMAG

 «Έχουμε ένα καλό επιτελείο. Πιστεύω, γενικά, ότι έχουμε ένα καλύτερο πακέτο, πιο δυνατό, μα προφανώς πρέπει να το αποδείξουμε στην πράξη».

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm
Υπεύθυνος F1

Studying medicine, Proud to be Greek, Fan of Ferrari