Σημείο καμπής το Ιταλικό GP για το φετινό τίτλο

Επόμενος σταθμός του φετινού πρωταθλήματος του MotoGP είναι το Grand Prix Ιταλίας στο Mugello. Με τον Lorenzo και τον Marquez να έχουν από δύο νίκες και τον Rossi να παραμονεύει δεύτερος στην βαθμολογία, όλα είναι ανοιχτά. Και αυτό το τριήμερο είναι σημείο καμπής για τη μάχη του τίτλου.

Μία τριάδα, με τους Jorge Lorenzo, Marc Marquez και Valentino Rossi, έχει απομακρυνθεί από τους υπόλοιπους 19 αναβάτες και μας δίνει μία ενδιαφέρουσα μάχη για τον φετινό τίτλο.

MYMm__G026437_

Η νίκη του «Γιατρού» στην Jerez ήταν πραγματικά αυτό που χρειαζόταν το πρωτάθλημα, ώστε να μπει στην εξίσωση και μία τρίτη μεταβλητή που θα έκανε τις ισορροπίες να αλλάξουν ριζικά.

MYMm__G023136

Τώρα, με τον περυσινό Πρωταθλητή να παίρνει την πρωτιά στο Le Mans, το προβάδισμα είναι ξεκάθαρα με το μέρος του.

motogp-marc-marquez-talks-honda-michelin-rossi-future1

Φυσικά, και ο αναβάτης της Honda, αν και έχει να κερδίσει από το GP στο Austin, είναι πάντα στο παιχνίδι και δεν πρέπει να λησμονούμε τη δυναμική που έχει ο ίδιος σαν αναβάτης.

Ο αγώνας στο Mugello είναι κρίσιμος. Αρχικά, ο Rossi έχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται στην έδρα του, ανάμεσα στους συμπατριώτες και fans του, πράγμα που ταυτόχρονα αποτελεί και μειονέκτημα για τους άλλους δύο συναθλητές του.

Ωστόσο, το σημαντικότερο είναι η φόρμα του Lorenzo, ο οποίος φαίνεται να έχει όλα τα φόντα για να πάρει τη νίκη την Κυριακή. Ο Ισπανός είναι στο peak της απόδοσής του, έχει την ψυχολογία με το μέρος του και φαίνεται πως έχει ανάγκη τα καλά αποτελέσματα περισσότερο από κάθε άλλον, ενόψει 2017 και της μετάβασής του στη Ducati.

Όσον αφορά τον Marquez, μοιάζει το απόλυτο αουτσάιντερ για τη νίκη, με τον ίδιο να κάνει παράπονα μετά το Le Mans για την επιτάχυνση της RC213V και το πόσο χάνει σε τελική ταχύτητα από αυτό. Με δεδομένο ότι στο Mugello η ταχύτητα στις ευθείες είναι ζωτικής σημασίας, εκτιμώ πως μία εκ των Yamaha θα βρεθεί στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Όποιος πάρει τη νίκη στην Ιταλία, θα έχει πάρει και μία ηθική νίκη. Στην περίπτωση του Lorenzo, η βαθμολογική διαφορά από τους διώκτες του θα αυξηθεί σημαντικά, ενώ στην περίπτωση του Rossi, νίκη σημαίνει «φωτιά» στο πρωτάθλημα και ψυχολογία στα ύψη.

Όλα θα φανούν στην πίστα!

Για το πρόγραμμα του GP Ιταλίας, μπείτε εδώ.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Vettel - Η διαφορά της Mercedes με την Ferrari είναι πολύ μικρή

Next Article

Marquez - Δεν χρειάζομαι σωματοφύλακα στο Mugello

Related Posts