Συγκινημένος ο Leclerc με την μετάβαση του στη Ferrari

Ο Charles Leclerc δήλωσε συγκινημένος μετά το test του Άμπου Ντάμπι, αφού ήταν η πρώτη ευκαιρία του να οδηγήσει για την Ferrari σε επίσημες δοκιμές, μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του.

Εχθές ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε μέσα στο cockpit του ιταλικού μονοθεσίου και αυτή η νέα εμπειρία συνοδεύτηκε από μια εκ νέου επιβεβαίωση των στόχων που έχει βάλει ο νεαρός οδηγός, κάτι που ο ίδιος δήλωσε ότι αποτελεί ξεχωριστή στιγμή.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Σίγουρα ήταν μια συγκινητική ημέρα, γιατί είναι μια μέρα που περίμενα πολύ καιρό και ποτέ δεν πίστευα ότι θα έρθει. Σήμερα όμως αυτό ήταν πραγματικότητα και είμαι πολύ χαρούμενος. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος με την δουλειά που κάναμε σήμερα, οπότε ήταν πολύ συγκινητικό όλο αυτό.

«Είναι σίγουρα ιδιαίτερο να μπαίνεις στο μονοθέσιο γνωρίζοντας ότι αυτή θα είναι ο ομάδα μου του χρόνου. Είναι πολύ ξεχωριστή [αίσθηση], αλλά όταν οδηγώ ένα αυτοκίνητο πάντα θέλω να πηγαίνω όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να κάνω την καλύτερη δυνατή δουλειά για την ομάδα. Αυτό δεν έχει αλλάξει καθόλου.»

Κατά την διάρκεια των δοκιμών αυτών υπήρξε αρκετό ενδιαφέρον για την επίδοση του Leclerc, δεδομένου του ότι ο Vettel συμμετείχε στο test την Τρίτη και κατέγραψε έναν ενδεικτικό χρόνο. Ο 21χρονος οδηγός σημείωσε χρόνο ταχύτερο από εκείνον του Γερμανού κατά 0.4 δευτερόλεπτα περίπου, χρησιμοποιώντας παρόμοια ελαστικά. Ο Sebastian Vettel χρησιμοποίησε τα hypersofts του 2018, ενώ ο Leclerc την έκδοση της ίδιας γόμας για το 2019, αλλά ο δεύτερος δεν υπογράμμισε την προσωπική του επίδοση:

«Κάθε φορά που μπαίνω σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο προσπαθώ αμέσως να βρω το όριο όσο το δυνατόν συντομότερα. Σήμερα όμως ο στόχος ήταν να συγκρίνουμε τα ελαστικά του 2019 με τα φετινά και από την δική μου οπτική γωνία, κάναμε καλή δουλειά και είμαι ευχαριστημένος με αυτήν.

«Άλλος ένας στόχος ήταν να γνωρίσω την ομάδα, ακόμα και αν ήξερα τους περισσότερους εργαζομένους από πριν. Δούλευα μαζί τους όμως για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση ότι θα οδηγώ για την Ferrari το 2019. Ήταν σημαντικό αυτό γιατί κάθε ομάδα έχει τον δικό της ειδικό τρόπο λειτουργίας και η σημερινή μέρα μου επέτρεψε να δω και να καταλάβω πως κάνει συγκεκριμένα πράγματα η ομάδα.»

Τέλος, ο Μονεγάσκος πρόσθεσε σχετικά με το που εστιάζει την προσοχή του για τους επόμενους μήνες, πριν το pre-season test του Φεβρουαρίου:

«Πάντα θέλω να τα πηγαίνω καλά, ανεξάρτητα από την ομάδα για την οποία οδηγώ, αλλά σήμερα ο βασικός στόχος ήταν να κατανοήσουμε τα ελαστικά, παρά να δείξω την επίδοσή μου. Πρέπει να συνεχίσω να εξελίσσομαι και να είμαι συγκεντρωμένος στους τομείς στους οποίους είμαι ακόμα αδύναμος. Θα προσπαθήσω να μάθω από όλους σε αυτή την ομάδα και επίσης από τον teammate μου.»

Πηγή: f1.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Δοκιμές Χερέθ - 2η Μέρα: Nakagami στην κορυφή

Next Article

Fernando Alonso και Jimmie Johnson αντάλλαξαν «όπλα» (vids)

Related Posts